Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - TÜRKİYE Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen 'TÜHİD Anadolu Buluşmaları' toplantılarının 3'üncüsü Şekerbank'ın ana sponsorluğunda Sanko desteğiyle Gaziantep'te yapıldı.
Divan Otel'de gerçekleştirilen toplantıya; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan AK Partili Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanvekili Adnan Ünverdi, işadamları ve kurum temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜHİD Başkanı Fügen Toksü, halkla ilişkilerin bir yönetim bilimi olduğu ve iş dünyası için önemli olduğunu söyledi. Toksü, "Halkla ilişkiler, yöneticilerin katkısı ve desteği olmadan sürdürülemez. Kurumların farklılık yaratmasında ve yöneticilerin kişisel kariyerlerinin gelişimde önemli büyük bir mesleği yürütüyoruz. İş dünyasının temsilcilerinin de bu fikirde olması önemli" dedi.
Başkanvekili Ünverdi'de halkla ilişkiler mesleğinin üretici firmaların en büyük destekçisi olduğunu söyledi. Firmalar için sadece üretmenin ve üretilenleri satmanın yetmediğini belirten Ünverdi, "Firmalar, ürünlerin hedef kitleye ulaşması için farkındalık yaratacak, ürün, imaj ve kurum kimliğini pekiştirecek iyi bir çalışma yapmalı. Çünkü toplumla bütünleşen ve toplumun beğenisini kazanan bir kurum kamuoyuna daha olumlu ve kalıcı bir iz bırakacaktır. Daha başarılı ve kalıcı olacaktır. Bu da ancak işletmenin amaçlarına yönelik yürütülen planlı ve sürekli bir halkla ilişkiler ile sağlanabilir" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise sanayisi ve ticareti gelişmiş olan Gaziantep'teki firmaların halkla ilişkiler alanında da gelişmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Başkan Şahin, "4 Organize Sanayi Bölgesinde 120 bin kişinin çalıştığı, 5'inci Organize Sanayi Bölgesiyle birlikte yaklaşık 200 bin kişinin çalabileceği bir sanayiye sahibiz. Dünyanın 170 ülkesine 6 milyar dolarlık ihracat yapan, her şeyin en iyisinin üretildiği bir şehiriz. Bu değerin geleceğe aktarılması lazım. Zaman halkla iletişim zamanı, zaman algıları ve imajları yönetme zamanı. Çünkü baktığımız zaman, dünyanın birçok noktasındaki sorunların temelinde de iletişimsizlik, kutuplaşma, kamplaşma var. Bunlar hep birbirini anlayamamadan geçiyor. İnsanların birbirini anlamsı için, kulakla değilde gönülle dinlemek için bu iletişim kanallarını açık tutmak gerekiyor" şeklinde konuştu.
Vali Erdal Ata da toplantının Gaziantep'te düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gaziantep'in hem, sanayi hem de turizm şehri olduğunun altını çizen Vali Ata şöyle konuştu:
"5 bin 600 yıllık bir geçmişe sahip olan şehiriz. Yerli ve yabancı kuruluşuların son dönemlerde Gaziantep'e bu kadar ilgi göstermesi de bizi memnun ediyor. Halka ilişkiler konusu Türkiye'de çok ta geçmişi olan bir konu değil. 1980 lerde kamu kuruluşlarına yeni girmiş konu. Anadolu'ya ise daha sonra girdiğini hepimiz biliyoruz. Gerek ekonomik büyümede, gerekse istihdamda Türkiye ortalamasının üzerinde rakamlar yakalayan bir şehir. Dolayısıyla sanayi ve ticaret alanında bu kadar gelişmiş bir kentte firmaların halkla ilişkilere çok önem vermesi gerekir. Halkla ilişkiler departmanlarını daha aktif hale getirmesi gerekir."
Konuşmaların ardından toplantı, 'Yönetici için iletişimin önemi' konulu panelle devam etti.

EB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)