TOYOTA Türkiye CEO'su Orhan Özer,  Adapazarı'nda bulunan fabrikada üretim ve 2014 yılı hedefleriyle ilgili olarak gazetecilere açıklamalar yaptı. 
Toyota Türkiye'nin, Japonya dışında yeni nesil Corolla üretimine başlayan ilk fabrika olduğunu belirten CEO Özer, Türkiye'de otomobil pazarının her geçen gün büyüdüğü Türkiye'de, kullanılan otomobillerin yüzde 78'inin ithal modellerden oluşmasının da dış ticaret açığının artmasında bir etken olduğunu söyledi. Orhan Özer şöyle konuştu:
 "2014 yılı için sektörde üretim ve ihracat yapan otomotivciler için 2013 yılına benzer bir tablo gerçekleşebilir, ancak sadece satış yapan ithalatçı şirketler pazarda bu yılki performanslarını yakalayamayabilir. Ülke ekonomisi adına olumlu cari açık azaltma çabalarıyla, ithal araç oranının azalacağı öngörüsü, ülkemiz açısından doğru bir strateji izlendiğinin önemli göstergelerinden biridir. Avrupa'da bu kadar ciddi boyutta üretim gücüne sahip olan, 6'ıncı sırada bir üretim gücüne sahip olan bir ülkede, bu kadar yüksek oranda ithal araç olması açıkçası şahsi görüşüm olarak benim çok hoşuma giden bir durum değil."
'2014 İÇİN KARAMSAR DEGİLİM'
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özer, verginin artmasını bir üretici ve ihracatçı olarak çok sakıncalı görmediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: 
"Yani dış ticaret açığının da kontrol edilmesi açısından, katkıda bulunacaktır diye görüyorum. Döviz kurlarımıza baktığımızda da, son 10 yıldır Türk Lirası'nın aşırı değerli olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu değerlenmenin biraz daha dengeye oturduğunu ya da denge noktasına geldiğini söyleyebiliriz. Hepimizin beklentisi bir kararlı, istikrarlı bir yapıda olmasıdır Türk Lirası'nın. İhracatçılar için de istikrar çok önemli. Genel olarak ben bir felaket ortamı ya da çok kötü bir ortam olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki istikrar dönemi gelecektir, kısa dönem içinde ya da orta vadede istikrarlı bir yapıya kavuşacağız. Ve bu yapı da, umuyorum hem ülkenin rekabet gücünü hem de ihracatın rekabet gücünü artıracak seviyelerde olacaktır. Ben karamsar ya da tedirgin değilim, her şey dengesine oturacaktır ve ülkemiz kalkınmasına aynı şekilde devam edecektir."
ÜRETİMİN YÜZDE 85'İ İHRACAT
Adapazarı'nda bulunan Toyota Türkiye Fabrikasında 2013 yılında üretiminin yüzde 85'i oranında, toplam 1.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. 49 bin 519 Corolla ve 36 bin 259 Verso ıolmak üzere toplam 85 bin 778 otomobil ihraç edildi.