BURSA'da konuşan Tofaş CEO'su Kamil Başaran, bugün Türkiye'deki hareketliliğe işaret edip, "Of ne gündü bugün. Tam bir gün dolayısıyla başkanlarım sabır gösterdi, oflamadılar. Hakikaten entresan bir gün. Bugün sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğumu söylüyorum" dedi.
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) üye toplantısı Sheraton Otel'de yapıldı. Toplantıya Tofaş CEO'su Kamil Başaran konuk olarak katıldı. Başaran, Türkiye gündeminin hareketliliğine işaret ederek, "Of ne gün bugün. Tam bir gün dolayısıyla başkanlarım sabır gösterdi oflamadılar. Hakikaten entresan bir gün. Bugün sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğumu söylüyorum" diyerek konuşmasına başladı. Tofaş ile ilgili bilgi veren Başaran, çalıştığı kurumdan gurur duyduğunu kaydetti.
Otomotiv sektörünün hızla geliştiğine ve ülke ekonomileri için öneminin gittikçe artığına dikkat çeken Başaran, "Başkanımız az önce 'İhracat 22 milyar dolar olacak' dedi. Rakamlar konsolide olmuş durumda. Ciddi anlamda geliyoruz. Sektörün de ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu gösteriyor. Dünyada da büyük yatırımlar bu sektörde oluyor. Bugün 2 trilyon Euro civarında ciro ile dünyanın 6'ncı ekonomisine sahip ülkeye eşdeğer bir sektörü yönetiyoruz. Benzer durum ülke ekonomimiz için de geçerli. 11 ayda 8,3 milyar dolarlık yan sanayi olmak üzere 19,8 milyar dolarlık performans gerçekleştirmişiz" diye konuştu.
Tofaş'ı bir okul olarak tanımlayan Başaran, kendi çalışanları dışında paydaşları ile kurumsallaşma ve çağdaş ürün geliştirmede bildiklerini paylaştıklarını kaydetti. Geleceğini planlarken raf projesi yapmak yerine odağına her zaman müşterinin ihtiyaç ve beklentilerini koyduklarını belirten Başaran, "Ar-Ge, teknoloji ve inovasyona istikrarlı yatırım yapmak bu yolculuğun olmazsa olmazı. Raf projesinin altını çizmek istiyorum. Çeşitli defalar tekrarladık. Raf projelerinin sonuna gelindi. Hiçbir proje dışarda değişen müşteri profiline uyum sağlayamıyor. Bu işin tek çözüm yolu, değişen müşteri profiline pazarda yakalayıp ona hitap edebilmekten geçiyor. Türkiye'de otomotiv ana ve yan sanayinin rekabetçi konumunu sürdürebilmezsi Ar-Ge zinciririn nitelikli gelişimine bağlı. Bu alanın en önemli oyuncuları ana sanayiciler yanında ortak tasarımcılar ve mühendislik şirketleri" dedi.
TOFAŞ 24 AY İÇİNDE YETKİNLİKLERİ İLE BERABER MÜŞTERİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK
Tasarım alanındaki etkinliklerle uluslararası alanda rekabet edecek katma değeri yüksek ürnünler üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Başaran sözlerini şöyle sürdürdü: "24 ay gibi bir sürede otonom bir Ar-Ge merkezi olmaya karar verdik. Bunun üzerinde durmak istiyorum. Önümüzdeki yeni dönemde müşteriden başlayıp, müşteriye gidecek yoldaki vereceğimiz tüm hizmet ürün arzı tamamen Tofaş'ın Ar-Ge'sinden çıkacak ürünlerle olacak. 2015 yılından itibaren özellikle Avrupa'daki pazarın geri gelişi, değişen müşterilere dönük vaziyette tüm ana sanayilerin hazırlık yapması herkesin kendi ürününü hazırlama telaşından dolayı artık tüm OEM'ler kendi yetkkiniliklerle beraber en hızlı vaziyette, müşterinin istediklerini yapmak zorundalar. Dolayısıyla bu paralelde Tofaş'ın aldığı karar 24 ay içinde yetkinlikler ile beraber müşterinin ihtiyaçlarını karşılayacak olgunluğa gelmiş olmasıdır. Bugün yaptığımızın daha da ötesinde hız kazanmak zorundayız. Tüm yan sanayi dostlarımıza bu çok önemli mesaj. Gereği olan tüm yatırımları yapmamız lazım. Bu sadece parasal yatırım değil, yaklaşım, mantık, iş yapma stilimiz birlikte çalışmamız herşeyi yeni baştan gözden geçirir olmamız lazım."
Önümüzdeki yılın büyümesinin aynı oranlarda olmasını beklediklerini ifade eden Başaran, 2015 - 2016 yılının çıkış seneleri olmasını öngördüklerini dile getirdi.
HER 100 KİŞİDEN 14,4'ÜNE ARAÇ DÜŞÜYOR
TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu ise otomotiv sektörünün son 7 yılda ihracat şampiyonu olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl da ihracatın 21,5 milyar dolar civarında olmasını bekliyoruz. Serbest Ticaret Anlaşması ile önümüz ne kadar açılırsa ihracatımız da o kadar artar. Her 100 kişiden 14,4 kişiye araç düşüyor. Sektörün büyüme yönü var" dedi.