BURSA'da düzenlenen toplantıda konuşan Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Emre Fidan, Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefinin 50 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, "2023 vizyonunda 500 milyar dolar olarak belirlenen ihracatın yaklaşık 75 milyar doları, tekstil, hazır giyim ve deri sektörüne ayrılmıştır. 2013 verilerine göre bu sektörlerin toplam 25 milyar dolar seviyesinde bir ihracat gerçekleştirdiğini düşünürsek, her yıl yüzde 10'u aşan bir artış gerekir ki bu da zor bir hedef" dedi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB), İş Mükemmelliği Projesi Tekstil Kümesi 2013 Yılsonu Paylaşım Toplantısı, tekstil sektörü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. BOSB ve Ekonomi Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen İş Mükemmelliği Projesi Tekstil Kümesi 2013 Yıl Sonu Paylaşım Toplantısı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. BOSB ve Ekonomi Bakanlığı tarafından bölgedeki tekstil firmalarına yönelik hazırlanan İş Mükemmelliği Projesi kapsamında SMED, 5S, KAİZEN, Standart İş, TPM ve ISG uygulamaları yapıldı. Toplantıda Savcan Tekstil, Nilba Tekstil, Korteks Tekstil, Safran Tekstil ve Harput Tekstil Firmaları, kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri iş geliştirme uygulamalarından ve elde ettikleri kazanımlardan oluşan sunum gerçekleştirdiler.

REKABETÇİ OLMAK GEREKİYOR

Projenin Paylaşım Toplantısı'nda açılış konuşmasını yapan BOSB Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, “Ekonomi Bakanlığı ile başlattığımız projeler, Türkiye'nin geleceğinde önemli bir role sahiptir. Bu projemiz Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer alan tekstil sektörünün kurumsallaşarak geleceğe bakabilmesini sağlayacak. Küresel rekabette sadece iyi ürünler üretmek yetmiyor. Rekabetçi de olmak gerekiyor. Bunları yapabilmek amacıyla tekstil kümesi kuruldu.Bu proje, firma yöneticileriyle firma çalışanlarını ve firma proje yöneticilerini bir araya getirdi ve daha şeffaf bakabilmeyi öğreten bir proje oldu. Umuyoruz ki bu projeyle sağlanan faydaları sizler de gözlemlemişsinizdir ve özellikle bundan sonraki projelerimizde enerji verimliliği konusunda da büyük faydalar sağlayacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

KÜMELENME DİĞER SEKTÖRLERE DE ÖRNEK OLMALI

Paylaşım toplantısında konuşan Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Emre Fidan, bu projenin kazanımları itibariyle çok önemli olduğunu vurguladı. Fidan, yapılan çalışmaların diğer sektör kümelerine de örnek olması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefine de değinen Fidan, "2023 vizyonunda 500 milyar dolar olarak belirlenen ihracatın yaklaşık 75 milyar doları tekstil, hazır giyim ve deri sektörüne ayrılmıştır. 2013 verilerine göre bu sektörlerin toplam 25 milyar dolar seviyesinde bir ihracat gerçekleştirdiğini düşünürsek, her yıl yüzde 10'u aşan bir artış gerekir ki bu da zor bir hedef" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda BOSB Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Bayrak tarafından konuşmacılara ve katılımcı firmalara plaket verildi. ST/ (FK), (Fotoğraflı)