Eyyüp BURUN- İbrahim KÜMBET/GAZİANTEP, () - GAZETECİ- yazar Tuluhan Tekelioğlu, "Kadınların artık kendi gücünün farkına varması ve ekonomide daha etkin rol alması gerekiyor" dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi Gaziantep Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi ve GTO Kadın Girişimcileri Destekleme Ofisi işbirliğinde 'Hayatın Ritmi Kadınlarla Yükseliyor' isimli etkinlik düzenlendi. Ticaret Odası konferans salonunda yapılan etkinliğe; Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, yazar Tuluhan Tekelioğlu, işadamları ile kadınlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Eyüp Bartık, Türkiye ekonomisinin güçlenmesi için kadınların iş yaşamına girmesi gerektiğini belirterek, "TÜİK verilerine göre iş dünyasında yüzde 65'lik bir genç yönetim kadrosu var. Bu gençlerin yüzde 92,5'ini erkekler oluştururken, yüzde 7,5'ini kadınlar oluşturuyor. Bu rakamın daha da artması gerekir. Kadınlardan ricamız hayatın her alanında özellikle iş dünyasında daha etkin rol alsınlar ve çevresindekileri de çeksinler" dedi.
Bartık'ın ardından kürsüye çıkan gazeteci- yazar Tuluhan Tekelioğlu, kadınların erkeklerden bir şey beklemeden atılım yapması gerektiğini ifade etti. Kadınların iş yaşamına mutlaka atılması ekonomiye katma değer sağlaması gerektiğini anlatan Tekelioğlu, "Kadınlar erkeklerden ekonomiye alınmayı bekliyor. Yok öyle bir şey. Erkekler kendi oyunlarını oynuyorlar. Sizi oyuna almaların beklemeden, bu oyuna germeniz lazım. Siz aleme nasıl bakıyorsanız alemde size öyle bakar. Siz kendinizi 2'nci sınıf insan olarak görürseniz, herkes size 2'nci sınıf insan muamelesi yapar. Kadınların artık kendi gücünün farkına varması ve ekonomide daha etkin rol alması gerekiyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ritim sanatçılarının vurmalı çalgılarla performansı izlendi.

EB,İK(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)