TAV Havalimanları CFO’su (Chief Financial Officer) Burcu Geriş, gelecekte küresel ekonomide ve toplumsal çalışmalarda etki sahibi olması beklenen 16 genç kadının katıldığı Women’s Forum Rising Talents programına seçildi. Fransa’nın Deauville şehrinde toplanan küresel foruma katılan Geriş, bu yıl yedinci kez düzenlenen yükselen yetenekler programına Türkiye’den seçilen ikinci kadın oldu. Yazar Elif Şafak da 2009’da programa katılmıştı.
TAV Havalimanları’nın finansal işlerden sorumlu en yetkili kişisi yani CFO’su Burcu Geriş “Bu programa katılma şansı bulduğum için büyük mutluluk duydum. Küresel ölçekte öne çıkan iş insanları ve sivil toplum temsilcileriyle tanışma ve deneyim paylaşma olanağı bulduğumuz yoğun bir üç gün geçirdik. Toplumun yarısını oluşturan kadınların etkin katılımlarının sağlanmasıyla ekonomik ve sosyal hayatta önemli bir sıçrama yaşanacağına inanıyorum. TAV Havalimanları, istihdamda fırsat eşitliğinden çalışma koşullarının düzenlenmesine kadar, her alanda kadınların en yüksek değeri üretebileceği uygun ortamı yaratmak üzere çalışıyor. Aynı şekilde, sosyal fayda üretmeyen finansal kazanımın anlamlı olmadığına inanıyoruz ve faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda toplumsal sorumluluklarımızı da öncelikli olarak yerine getiriyoruz” dedi.
Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen WOMEN’S FORUM toplantısı, “Açık Dünya: Rekabet, İşbirliği ve Yaratıcılık” başlığı altında toplandı. Dünyanın önde gelen iş insanları, akademisyenleri ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getiren etkinlikte Geriş’in yanı sıra Alarko Grubu Yönetim Kurulu üyesi Leyla Alaton, Eczabaşı Grubu Sürdürülebilir Kalkınma Uzmanı Ebru İlhan ve Milletvekili Şafak Pavey de konuşmacı olarak yer aldı. Toplantıya 80 ülkeden yaklaşık 1300 kişi katıldı.
Women’s Forum, Egon Zehnder ve Eurazeo işbirliğinde düzenlenen Rising Talents programına, her yıl genç ve kendi alanlarında başarılı yaklaşık 20 kadın seçiliyor. Bu yıl yedinci kez düzenlenen programa profesyonel ve kişisel hayatlarında üstün yetenek ve cesaret gösteren ve gelecekte büyük başarılar elde etme potansiyeli bulunan, 40 yaş altı adaylar katılabiliyor.
Burcu Geriş 1999’da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. London Business School ve Columbia Business School’dan MBA derecesi aldı. Kariyerine başladığı Garanti Bankası’nda 1999-2005 yılları arasında bir dizi özelleştirme, altyapı ve enerji projesinin finansmanında görev aldı. Proje finansmanı, kurumsal finansman ve hazine alanlarında 14 yıl tecrübesi olan Geriş, 2005’te TAV Havalimanları Holding’e katildi. 2005-2012 yılları arasında TAV'da Proje ve Yapılandırılmış Finansman bölümünün yöneticiliğini üstlenen Geriş, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes’in yanı sıra Gürcistan, Tunus, Makedonya ve Suudi Arabistan’daki havalimanı projelerinin toplam 4 milyar USD tutarındaki finansman işlemlerini yürüttü, şirketin halka arz ve çeşitli hisse satış işlemlerinde rol aldı.