MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şubesi'nin açılışına katılmak için kente gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, 18 milyar dolarlık tarımsal ihracatta Balıkesir'in büyük katkısı olduğunu söyledi.
MÜSİAD Balıkesir Şubesi'nin açılışına katılmak için gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Vali Ahmet Turhan'ı ziyaret etti. Ziyarette Turhan'ın Batman Valiliği döneminde kendisinin Diyarbakır milletvekili olduğunu ve sık görüştüklerini söyledi. Türkiye'nin beyaz et, süt ve yumurta üretiminde Avrupa ve dünyada söz sahibi olduğunu belirten Arzu, tarım ekonomisi anlamında dünyada 11'nci sıradan 7'inci sıraya, Avrupa'da 4'üncülükten 1'irinciliğe yükseldiğini dile getirdi. Arzu, "Hem 75 milyon nüfusumuzu, hem 35 milyon turisti besliyoruz. 18 milyar dolarlık da tarımsal ihracat yapıyoruz. Tabii bunda Balıkesir'in de büyük katkısı var" dedi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, dünyanın en kaliteli zeytinyağının Edremit Körfezi'nde yetiştirildiğini belirterek Arzu'ya, zeytinyağı ve Balıkesir'in meşhur kolonyasından hediye etti. Bakan Yardımcısı Arzu, Valilik ziyaretinin ardından 23'üncü dönemde TBMM'de birlikte çalıştığı AK Parti'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'u ziyaret etti. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın da hazır bulunduğu ziyarette Bakan Yardımcısı Arzu, Başkan Uğur'u seçimden zaferle çıktığı için kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi. Başkan Uğur da zeytin sineği ile mücadelede Bakanlık'tan destek istedi. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak derneğin yeni projeleri hakkında bilgiler verdi. Ticaret Odası ile Sanayi Odası'nı da ziyaret eden Bakan Yardımcısı Arzu, MÜSİAD'ın açılışına da katıldıktan sonra karayolu ile İzmir'e hareket etti.

HD,CY(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)