İSTANBUL, 14 Temmuz () - Tarım ürünlerinde ortalama üretici fiyatları Haziran ayında yüzde 0.18 düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) verilerine göre, Haziran ayında tarımda üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0.18 azalırken, altı aylık artış yüzde 6.67 düzeyini buldu. Tarım ÜFE'de Haziran sonu itibarıyla yıllık artış da yüzde 7.37 oldu.

Tarım ÜFE ana kalemlerinde aylık değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 0.20 azalış yönünde olurken, ormancılık ürünlerinde yüzde 0.42 ve balıkçılıkta yüzde 0.09 artış gerçekleşti.

Aylık bazda en yüksek aylık artış canlı hayvan ve hayvansal ürünler ana grubunda gerçekleşti. Tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 0.86, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda yüzde 0.91 artış olurken, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3.14 azalış gerçekleşti.

Alt tarım gruplarından sebzelerde ortalama fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 1,23 azaldı. Bu gruplardan çeltikte yüzde 3.76, diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler grubu ortalama fiyatlarında yüzde 6.30 azalış olurken, canlı kümes hayvanları ve yumurtalar grubu fiyatlarında yüzde 5.48 artış gerçekleşti.