KAYSERİ () - TURKCELL Superonline, Kayseri’de 1.5 yıl gibi kısa bir süre önce başlattığı fiber optik altyapı hizmetlerini hızla yaygınlaştırarak 1000 Mbps hızında interneti 80 bin hane ve işyerinin kapısına kadar ulaştırdı.

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Kayseri'de düzenlene iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmada, fiber optik yatırımlarına 2008 yılında başladıklarını ve "ışık hızında" interneti 1.8 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdiklerini belirtti.

Kayseri’deki yatırımlarına 2012 yılı sonunda başladıklarını aktaran Erkan, "Bugüne kadar Türkiye’ye 2.3 milyar lira, yalnızca Kayseri’ye ise 70 milyon lira yatırım yaptık" dedi ve ekledi:

"Türkiye genelinde 1 milyonuncu müşterimizin Kayseri’den çıktığını anımsatmak isterim. Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ergün Yeşilyurt’u bu vesileyle genel müdürlüğümüzde ağırladık. Öte yandan teknolojiyle böyle yakından ilgili sakinleri bulunan ve şehircilik çalışmalarında önemli mesafe katetmiş Kayseri’nin hem dünyada hem ülkemizde yeni bir rekabet alanı olarak ortaya çıkan akıllı şehircilik uygulamaları konusunda da öncü olacağına inanıyoruz."

Murat Erkan, fiber yatırımlarının Türkiye’nin 2023 vizyonu ile de uyumlu bir çizgide ilerlediğini ifade ederek, bu hedefler kapsamında 2023 yılında 14 milyon hanede 1000 Mbps hızında internet bağlantısı bulunmasının planlandığını, Turkcell Superonline olarak bu hedefin yarısına talip olduklarını vurguladı ve şöyle devam etti:

"İyiden mükemmele olarak adlandırdığımız bu yolculukta başarılı finansal sonuçları, memnuniyet seviyesi yüksek müşterilerle birleştirdiğimizi görüyor; bunun getirdiği azim ve kararlılıkla aynı istikrarlı büyümeyi, Türkiye’yi de büyütmeye devam ederek sürdürmeyi hedefliyoruz. İlk yıllarda işimizin büyük kısmını oluşturan altyapı çalışmaları sonucunda hızlı ve kaliteli internetle anılır hale geldik. 2013 yılında pazar payını artıran tek operatör olduk. Bu başarımızı yeni ürün ve hizmetlerle sürdürürken bu yıl müşterilerimize eşsiz internet deneyimi yaşatmaya odaklandık."

(FOTOĞRAFLI)