Dolar/TL Süper Perşembe sonunda ne olur? Dolar bugün Avrupa ve ABD'den gelecek kritik haberlere kilitlendi. Dolar kuru bugün güne 3.54 lira seviyesinden başladı. İşte döviz piyasasından son veriler...

Piyasalar jeopolitik gelişmeleri yakından izliyor. Bankalararası piyasada dolar/TL 3,54'ün üzerinde seyrediyor. Euro 3,99'un altında hareket ediyor.

Piyasalar bugün bölgedeki gelişmelerin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararını, İngiltere seçimlerini ve FBI eski başkanının açıklamalarını izleyecek.

Türkiye ile Katar arasında 2016 yılında imzalanan ve Türk askerlerinin Katar'da konuşlanmasını da öngören askeri alandaki iki anlaşma, hükümet tarafından TBMM Genel Kurulu'nun gündeminin üst sıralarına alınmasının ardından dün akşam kabul edildi. Katar ile ilgili gelişmeler piyasaların radarında bulunuyor.

"EN ÖNEMLİSİ FBI"

Stratejist Serdar Özdemir, dış piyasalar için en büyük sürücünün Comey olduğunu belirtti. Özdemir "soru cevap bölümünde Comey'nin çok sinyal vermediğini görürsek dolar pozitif görüntü ortaya çıkabilir, güvenli varlıklarda satış olabilir. En önemli konu bu olacaktır çünkü İngiltere seçimleri zaten Muhafazakarların lehine olacaktır, piyasaya etkisi sınırlı olur. Avrupa Merkez Bankası'nın orta vadeli etkileri olacağı için kısa vadede en önemli konunun FBI olacağını düşünüyorum" dedi.

İNGİLTERE SEÇİM SONUÇLARI SONRASI NE OLUR?

İngiltere'de ise seçimin ilan edildiği tarihte anketler iktidardaki Muhafazakar Partiyi ana muhalefetteki İşçi Partisinin 20 puan önünde gösterirken, ilerleyen haftalarda aradaki fark yüzde 3'e kadar düştü. Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Uskuay, seçimlerin sterlin üzerinde etkisi olabileceğini ama global piyasalar için sonuçların pozitif olacağını söyledi. Uskuay "Süper Perşembe' sonrasında piyasada risk iştahının artacağını ifade etti