Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da gıda sektöründe faaliyet gösteren Sunar Grup, kendi elektriğini üretmek için 5 milyon Euro'luk yatırımla kojenerasyon tesisini kurdu.
Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Sunar Grup fabrikası içerisinde kurulan kojenerasyon tesisi, törenle hizmete girdi. Törene, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, birçok iş ve meslek odası başkanı ile çok sayıda işadamı katıldı. Doğalgazla saatte 7.7, yılda ise 40 bin megawat elektrik enerjisi üretimi yapacak tesisle ilgi bilgi veren Sunar Grup CEO'su Hüseyin Nuri Çomu, kendi ihtiyaçlarını karşılamak için bu tesisi yaptıklarını anlattı. Türkiye'nin bakanlık onaylı lisanssız en büyük kapasiteli tesisini 5 milyon Euro'luk yatırımla kurduklarını aktaran Çomu, tesisin 2.5 yıl içinde kendini amorti etmesini beklediklerini açıkladı.
'DOSTLUĞUMUZ GELİŞİYOR'
Yatırım için Sunar Grup'a teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de "Türkiye'nin uluslararası piyasa koşullarında rekabet gücünü arttırması için atılan adımlar çok önemli" dedi. Kürsüye gelen Finlandiya Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ise, açılışı yapılan tesisin Finlandiyalı bir firmanın teknolojisiyle kurulduğunu kaydetti. Türkiye ile Finlandiya arasında 1 milyar Euro'luk ticaret hacminin bulunduğunu ifade eden Nina Vaskunlahti, "Bu yıl Türkiye ile Finlandiya arasında imzalanan dostluk anlaşmasının 90'ıncı yıldönümü. Her geçen gün dostluğumuz daha da ilerliyor" dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar kurdele kesip tesisi gezdi.

YB(YB/SS) (FOTOĞRAFLI)