Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR (Manisa), () - TÜRKİYE İhracatçılar Birliği, dünyaca ünlü Sultaniye üzümünün ihracatının 13 Ağustos tarihinde başlayacağını açıkladı.
Üzüm ihracat sezonunun başlamasına Dış Ticaret Müsteşarlığı Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü başkanlığında, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı İzmir Zirai Karantina Müdürlüğü, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İhracatçı Birlikleri temsilcilerinden oluşan kurul tarafından yapılan toplantı ile karar verildi. Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, bu yıl alınan karar gereği Sultani çekirdeksiz çeşidi sofralık taze üzümün kesimine 11 Ağustos'ta başlanacağını kaydetti. İhracatçılar Birliği'nin kararıyla 13 Ağustos'ta da ilk üzümün gönderileceğine dikkati çeken
Soygür, "2014 yılı hedefimiz 200 milyon doları aşmak olacak" dedi.
Alaşehir Gümrük Müdürlüğü'nden 2013 yılında 8 bin TIR gönderildiğini hatırlatan Soygür, "Alaşehir'den 180 bin ton yaş üzüm çıkışı yapıldı. Bu ihracattan Türkiye'ye 70 milyon dolar gelir sağladı. 2014 yılı sultaniye rekoltesi yaklaşık 250 bin ton olarak tahmin ediliyor" diye konuştu. 
Yatırımların Alaşehir'i ihracat merkezi yapmaya elverişli hale getirdiğini belirten Soygür, şöyle devam etti:
"Alaşehir Gümrük Müdürlüğü'nün Alaşehir'de hizmet vermesi çok önemli. Bunlar, ilçemizin büyümesine, Türkiye ve dünya ülkelerinde tanınmasında, ABD ve AB tarım dergilerinde Alaşehir ile ilgili yazıların yayımlanmasına neden oldu."

FOTOĞRAFLI