TÜRKİYE ile Bulgaristan arasında 'dozvola' krizi nedeniyle bekleyişlerini sürdüren TIR sürücüleri, taşıdıkları yüklerin bozulma tehlikesi nedeniyle sıkıntı çektiklerini söyledi. İhracat yüklerinin teslim süresinin aşılacağından endişe eden sürücüler, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak görüşmelerin sürdüğünü ve 48 saat içinde sorunun çözülebileceğini belirtti.
Türkiye ile Bulgaristan sınırındaki 'dozvola' krizi 5’nci gününe girerken, TIR sürücülerinin iki gümrük sahasında bekleyişleri sürüyor. Kapitan Andreevo Sınır Kapısı tadilat çalışmalarının sürmesi nedeniyle tüm ihtiyaçlarını Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki restoranlarda gideren TIR sürücüleri, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
Narenciye yükü taşıdıkları için ürünlerin bozulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden TIR sürücüsü Hüseyin Yeşim şöyle dedi:
"Bulgaristan’dan gelen araçlar kereste yüklü, bozulma derdi yok. Burada bekleyen araçların çoğu termokin. Bunların belli bir dayanma süresi var. Akacak, kokacak, bozulacak. Geçiş başlarsa Bulgar tarafından doktor kontrolünde geçecek ve ülkeye girişlerine izin verilmeyecek. Tekrar Türkiye’ye geri dönecek 1 ay kadar Türk tarafında imha için ürünler bekleyecek. Yüz TIR varsa geri dönecek çünkü ürünleri bozulacak artık. Zaten teslim süresi 1 hafta ve biz 1 haftadır burada bekliyoruz."
TIR'ının Bulgaristan gümrüğünde beklediğini ifade eden sürücülerden Tuncay Çetin ise, karşı tarafta yiyecek bir şey bulamadığı için sabahları Bulgar gümrükçülere rüşvet vererek Türk tarafına geçtiğini öne sürdü.  
VALİ YARDIMCISI: SORUN ÇÖZÜLMEK ÜZERE
Kapıkule Mülki Amiri ve Edirne Valisi Yardımcısı Nedim Özırmak, iki ülke arasındaki dozvola sorununun devam ettiği ifade ederek şunları söyledi:
"Ulaştırma Bakanlığımız ile Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı arasında geçiş belgeleri konusundaki sayısal anlaşmazlık sürüyor. Bilindiği gibi 250 bin dozvola belgesi vermesi gereken Bulgaristan sadece 5 bin adet gönderdi. Bunun üzerine Türkiye, belgeleri göndermediği için Bulgar TIR’larının belgelerini tanımıyor. Bulgaristan da Türk TIR’larına sınırı kapattı. Şu an sorun devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı Ro-Ro gemileri ağırlıklı olarak alternatif yollar faaliyette, İpsala üzerinden TIR’ların geçişleri sürüyor. Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruk yok ancak, TIR parklarında araçlar bekliyor. Sanırım sorun çözülmek üzere görüşmeler sürüyor. 24 saat ya da 48 saat içerisinde çözülecek diye düşünüyorum."
İPSALA’DA 11 KİLOMETRE KUYRUK OLUŞTU
Bulgaristan’a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarında TIR sürücülerinin bekleyişi sürürken, çok sayıda TIR sürücüsü de Yunanistan üzerinden yollarına devam ediyor. Bu nedenle Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’nda yoğunluk arttı. Yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen TIR’lar yaklaşık 11 kilometre kuyruk oluşturdu.