RÖNESANS Yatırım Anonim Şirketi Genel Müdürü Hasan Şimşek, Türkiye'deki 2 milyar euroluk yatırımlarını 4 yıl içerisinde ikiye katlayarak 4 milyar euroya çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Rönesans Yatırım Anonim Şirketi Genel Müdürü Hasan Şimşek, Rönesans Yönetim Anonim Şirketi Genel Müdürü Şelçuk Şişman ile birlikte bünyelerindeki Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ve basın mensuplarının katıldığı programda konuşan Hasan Şimşek, Rönesans Holding'in kriz zamanlarında yatırımları geri çekmenin aksine tam gaz çalışarak proje ürettiklerini söyledi.

Hasan Şimşek, ülkede devam eden 2 milyar euroluk yatırımlarını 4 yıl içerisinde ikiye katlayarak 4 milyar euroya çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şu anda Türkiye'nin dört bir tarafında, hemen hemen her bölgesinde yatırımlarımız var. İleride de bunu bu şekilde devam ettireceğiz. Yani Türkiye'den aldığımızı, Türkiye'den kazandığımızı Anadolu'ya yatırımla inşallah büyüyeceğiz. Kahramanmaraş'ta 2 bin kişi çalışıyor. Diğer mağazalarımızı düşündüğümüzde 20 bin kişi iş sahibi olmuş. Bu tabiki perakendecilerle beraber başardığımız bir şey, sadece bizim başarımız değil. Buradan toplanan vergiler, kayıtlı ekonomi, bütün bunları düşündüğümüz zaman aslında bunlar kazan kazan projeleri ve onlara devam edeceğiz. Hakikaten Türkiye'nin her tarafında yatırımlarımızı yaymak, yani moda tabiriyle bir kerede voleyi vurup kaçmak değil; İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'deki projelerde sürdürülebilir yatırım yapmak. Bizim beklentilerimiz çok yüksek değil, her şehrin, insanların gücünü biliyoruz. Buna göre yatırımlarımızı yapıyoruz. Buna göre daha uzun sürede geri dönmelerini kabullendiğimiz güçlü bir finans yapımız var. Dolayısıyla çok hızlı, hemen 3-5 yılda paramızı geri alalım gibi bir anlayışımız yok. O anlamda dengeli bir portföy yaratmaya çalışıyoruz. Bu da Türkiye'nin her yerine yayılmayla oluyor. Dolayısıyla Anadolu'ya da olan bir borcumuz da var. Hepimiz Anadolu'nun bağrından çıktık. Onu da yapmaya çalışıyoruz."

ŞİŞMAN: HEDEFLERİ BİR YILDA GERÇEKLEŞTİRDİK

Rönesans Yönetim Anonim Şirketi Genel Müdürü Şelçuk Şişman ise 1 yıl önce Kahramanmaraş'ta açtıkları alışveriş merkezini 14 milyon kişinin ziyaret ettiğini kaydederek, hedeflerine ulaştıklarını belirtti. Şişman, Rönesans Holding olarak sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerine değinerek şunları söyledi:

"Kahramanmaraş'ta belli bir beklenti hedefiyle bu yatırımı yaptık. Çok şükür bir yılda bu hedefleri gerçekleştirdik ve şuanda memnunuz. Gerek iş hacmi olarak, gerekse ziyaretçi sayısı olarak çok şükür istediğimiz hedefi yakalamış bulunuyoruz. Biz Rönesans Holding olarak, Rönesans Eğitim Vakfı'nın da katkılarıyla sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyoruz. Bu kapsamda da eylül ayında hizmete açılacak 8 derslikli anaokulu projemiz var. İnşallah onun da açılışını yaparak Kahramanmaraş'a kazandıracağız."

FOTOĞRAFLI