İbrahim MAŞE/MERSİN, ()-SİVİL Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Akif Tutkaç, sendikalaşma aşamasında çok büyük baskı görmelerine rağmen güçlü bir şekilde ilerlediklerini söyledi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlen tanıtım toplantısına SİME-SEN Genel Başkanı Akif Tutkaç, Mersin Şube Başkanı Emrah Köşüm, il başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Mersin Şube Başkanı Emrah Köşüm, sendikanın Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan memurların sorunlarına çözüm üretmek için yola çıktığını kaydetti. Köşüm, "Sendikamız hiçbir siyasi görüşün, ideolojinin, iktidarların yandaşı olmayacağını her ortamda dile getirmiştir. Şu iyi bilinmelidir ki, çalışanların emeklerinin karşılıklarını alamadıkları, hakkaniyet ölçüsünden uzaklaşıldığı ve insanca yaşam onurundan mahrum edildiği bir dünya oldukça sendikalar var olacaktır ve SİME-SEN'de var olmaya devam edecektir" dedi.
Sendikanın amaç ve görevlerini sendika üyeleri ile paylaşan Genel Başkan Akif Tutkaç, sendikanın kurulum aşamasında sıkıntılı dönemlerden geçildiğini anlattı. Sendikalaşmak için önlerindeki her engeli aştıklarını belirten Tutkaç, şunları söyledi;
"51 kurucu üyemizden 10'u, mahkeme ve kurulum aşamasındaki sıkıntılardan dolayı istifa etti. Bir takım baskı ve tehditlerden dolayı istifalar yaşandı. Sendika kurmadan önce önümüzde iki engel gördük. Birinci engel sendikal yasağımızın kalkması. O duvarı yıktık. İkinci engel ise iş kolu. Şu anda emniyetteki arkadaşlar neden aramızda biliyor musunuz? Arkadaşlar biz Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışıyoruz. Arkadaşlar da Emniyet Genel Müdürlüğü, yani üniformanın, kast sisteminin ülke çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda hassas olan bir kurumdayız. Bizim üyemiz kültür sanat iş kolunda, tiyatroda bilet kesmiyor. Ya da maliyede vergi tahsilatı yapmıyor. Biz savunma ve güvenlik hizmetleri iş kolunu istiyoruz. İş kolunu alırsak toplu sözleşme masasındayız. Belki de dava açıp alamayacağımız haklarımızı elde edeceğiz. Bu süreçte çok zorlandık çok sıkıntılar çektik ama biz üyelerimizle birlikte daha güçlü şekilde ilerleyeceğiz."

İM(BK/AAA)(FOTOĞRAF)