Gülseli KENARLI / İstanbul, 7 Ağustos () - Sağanak yağmur İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde etkili oluyor. Ancak yağışlardan zarar gören bazı tüketicileri kötü haber bekliyor. Ancak yağışlardan zarar gören bazı tüketicileri kötü haber bekliyor.

Bir sigorta şirketi acentelerine gönderdiği mesajla İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Aydın, Uşak, Denizli,  Antalya, Isparta ve  Burdur'da sel-su ve dolu teminatlarına artık poliçelerde yer verilmeyeceğini duyurdu.

Sigorta şirketi, yoğun yağış ve fırtına sırasında acentalarına yayınladığı mesajda, poliçe onaylarının geçici olarak durdurulduğunu şöyle duyurdu:

"Yoğun yağışlar meteorolojik uyarılar dikkate alınarak yangın ve  mühendislik branşından düzenlenen  tüm teklif/poliçelerde ve bu teminatların eklendiği zeyillerde aşağıda belirtilen illerde  sel-su ve dolu teminatları durdurulmuştur. Koşulların değişmesini takiben tekrar bilgi iletilecektir. Sistemde bulunan mevcut poliçeler için ilgili duyuru dikkate alınmamalıdır. İstanbul, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Aydın, Uşak, Denizli,  Antalya , Isparta ve  Burdur."

"MEVCUT POLİÇELERDE BU UYGULAMA YAPILMIYOR"
'nın sorularını yanıtlayan Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdür Taner Çağatay, "Bazı sigorta şirketleri son dönemdeki yağışlar nedeniyle sel su teminatlarını poliçelerden çıkardılar ya da ilmikleme yaptılar. Tüketicilerin bu konuda şikayetleri var. Sigorta şirketinin mevcut poliçede böyle bir teminatı varsa değişiklik yapma hakkı yok. Ama yeni poliçelerde bu teklif verilebilir. Mevcut poliçelerde bu uygulama zaten yapılmıyor, verilecek tekliflerde bu teminatı çıkarıldı" dedi.

"SİGORTA ŞİRKETİ HUKUKSUZLUK YAPIYOR"
Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu da 'ya, "Bu fırtınada şemsiyeyi kapatan sigorta şirketi hukuksuzluk yapıyor. Böyle bir durumla karşılaşan sigortalı mahkeme yoluyla çözüm bulabilir" dedi ve ekledi:

"Teklifler opsiyonlu verilir. Teminatlar kapsam dışıdır, olamaz, çünkü verilen teklifler makul bir süre opsiyona sahip olmak zorundadır. Bu tamamen hukuksuz. Hava düzelince ben size bu teminatları yine verecek, havalar bozukken yok. Ek teminatlar için düzenlenen belgeyi dahi kabul etmiyorum diyor. İçinde bulunduğumuz meteorolojik durumu görünce böyle kenara kaçamak  doğru değildir ve sigortacılık açısında güven kırıcıdır."

(FOTOĞRAFLI)