DOĞU Marmara Bölgesi'ndeki başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla, Kocaeli Sanayi Odası, PWC Türkiye, Doğu Marmara ABİGEM A.Ş., Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve CNN Türk işbirliğinde; Bolu, Düzce, Sakarya ve Yalova Ticaret ve Sanayi odaları koordinasyonunda düzünlenen 'Sanayi Kuruluşları Çizgi Üstü Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu' ödülleri dün gece dağıtıldı. Büyük Ölçekli Kuruluşlarda Ford Otosan A.Ş. Kocaeli, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler'de (KOBİ) Teknodrom Robotik ve Otomasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. ödül kazandı. Süreklilik ödülüne ise TÜPRAŞ layık görüldü.
Wellborn Luxury Hoteli’nde gerçekleştirilen '2013 Yılı Çizgi Üstü Sektörel Performans Değerlendirme Ödülleri' törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Karaosmaoğlu'nun yanı sıra Kocaeli Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Alin Demirci, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Kadir Koşucu, İşkur İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İhsan Ertuğrul, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Sakarya, Bolu, Yalova, Düzce Ticaret ve Sanayi odaları başkanları ve sanayiciler katıldı.
Gecede, Sektörel Preformans Büyük ödülünü; Büyük Ölçekli Kuruluşlarda Ford Otosan A.Ş. Kocaeli, KOBİ'lerde yine Kocaeli’den Teknodrom Robotik Ve Otomasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Sürekillik ödülünü ise TÜPRAŞ kazandı. Ödül töreninde 12 ayrı sektörde 10 büyük ölçekli kuruluşa ve 10 KOBİ firmasına Süreklilik ödülü verildi.
Törenin açış konuşmasını yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'nin büyümede başarılı bir oranı yakalamasına rağmen, kapasitelerin 2013 yılında yatay seyrettiğini, Sanayi Üretim Endeksi'nde çok dalgalı bir artış olduğunu söyledi. İşsizlikte ise geçen yılın ortalamasının üzerine çıkıldığını belirten Zeytinoğlu, “2012 yılı ortalaması yüzde 9.2. 2013 yılının ilk 9 aylık bölümünde ise yüzde 9.7'dir. OVP’de (Orta Vadeli Plan) belirlenen hedefin de üzerinde yılı kapatacağımızı düşünüyoruz. Sanayinin ve hizmetler sektörünün istihdama katkısı artıyor. Ancak yeterli değil” dedi.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında, ödül töreninin önemine değinerek, “Her şeyden önemlisi birbirlerine rakip olan Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova, bu Sektörel Performans ödül törenini birlikte düzenliyorlar. Bu müthiş bir organizasyondur” dedi. Kocaeli’nin Türkiyenin göz bebeği olduğunu da söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Kocaeli üretimde dünya ile rekabet edebiliyor. Bu bölgemizin ihracatı son beş yılda yüzde 132 arttı. Bunu dünyada yaşanan krize karşı yaptınız. Onun için Kocaeli Türkiye'nin göz bebeği diyorum. Toplanan vergilerin yüzde 13’ü buradan sağlanıyor. Bir de borcuna sadık. Kocaeli vergi tahsilatında da birincidir” diye konuştu.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise 5 ildeki kurumun bir araya gelerek güzel bir organizasyon düzenlemesinin çok olumlu olduğunu belirtirken, "Birbirine komşu olan bu illerin çevre kirliliği ve alt yapı gibi ortak sorunları vardır. Bu konuda da bizlerin çalışmaları sürmektedir” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da sanayicilere övgüler yağdırarak, "İyi ki varsınız. Sizler olmasanız ülkemizin geleceği olmaz. Yaptığınız üretimler, verdiğiniz vergiler, oluşturduğunuz istihdam ile insanlarımıza ekmek veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.