GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) hibe programı kapsamında küçük ve orta ölçekli tarım işletmelerine 400 bin Euro hibe desteği sağlanacağını söyledi.
TKDK tarafından çeşitli sektörlere verilecek olan hibe programıyla ilgili 12’nci çağrı ilanının tanıtım toplantısı GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe ile sanayici, işadamı ve üreticiler katıldı.
Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, bölgede yatırım düşüncesi ve fikri olan tüm yatırımcılara yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:
"Önceden süt ve süt ürünleri, et ve et ürünlerinin pazarlanması ve geliştirilmesi için desteklenen projelere bir yenisini daha ekliyoruz. Çırçır fabrikaları, mısır ve mısır kurutma, zeytin ve zeytinyağı ile bademe destek sağlayacağız. Yeni çırçır fabrikası kuracak olanlara yüzde 50 hibe olmak üzere 400 bin Euro'luk projenin yüzde 50 ile yüzde 65 oranında hibe desteği verilecek. Proje kapsamında eski çırçır fabrikalarının makineleri ve binalarının yenilenmesi içinde çalışma başlattık. Artık mısırın desteklemesi ve kurutulup işlenmesi için mısırı da hibe destek programına aldık. Bu yıl 800 bin ton civarında mısır üretimi oldu."