ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeliler, 'iş bulma bürosu' açtı. Ücretsiz hizmet veren büroya bir haftada 500 Suriyeli işsiz başvuruda bulundu ve bunlardan 20'si işe yerleştirildi.
Ülkesindeki iç karışıklıktan kaçıp, Şanlıurfa'ya yerleşen Suriye uyruklu Enes El Şihep, mesleklerini yapamayan Suriyelileri iş sahibi yapmak için 'Suriyeliler iş bulma bürosu' açtı. Karakoyun Mahallesi'nde açılan ve ücretsiz hizmet veren büroya başvuruda bulunan Suriyeliler, niteliklerine göre işçi arayanlara yönlendiriliyor.
Gönüllü hizmet veren Şihep, son bir haftada 500 Suriyeli vatandaşın iş için müracaatta bulunduğunu, bunlardan 20'sinin işe yerleştiğini söyledi. Savaş nedeniyle mesleklerini yapamayan Suriyelileri ücretsiz iş sahibi yapmak için böyle bir büro açtıklarını ifade eden Enes El Şihep, "Suriye'deki savaştan canını kurtaran vatandaşlarımıza hizmet vermek için Şanlıurfa'da bu büroyu açtık. Burada tamamen ücretsiz olarak hizmet vermekteyiz. Bize müracaatta bulunanların önce bilgisayar ortamında kayıtlarını yaptırıp, hangi meslekle uğraştıklarını formlara dolduruyoruz. Daha sonra işçi için bize talebe gelenlere ise mesleğe göre işçi temin ediyoruz" dedi.
Rakka'daki bombardımandan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli Muhammed El Halil, mesleğinin öğretmenlik olduğunu ancak büroya başvurusunun ardından bir kafede iş bulduğunu ifade etti.