ŞANLIURFA Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, beklenen yağışların görülmemesinin üreticide kuraklık endişesine neden olduğunu söyledi. Eyyüpoğlu, yağış olmaması nedeniyle DSİ'ye başvurarak arazilere kanallardan su bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.
Şanlıurfa ve ilçelerinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağış olmaması üreticileri endişelendirdi. Yağmur ve karın yağmaması başta Harran Ovası olmak üzere sulanabilir tarım arazilerinde kuraklık endişesine neden oldu. Son 7 yılın en kurak mevsiminin yaşandığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, "Ekili alanlar önümüzdeki günlerde yağmur almaması durumunda ciddi sıkıntılar yaşanacak. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için DSİ yetkilileriyle görüşme yaparak, arazilere kanallardan su bırakılması talebinde bulunduk. Buğday ekli arazilerde, yeteri derecede yağış olmaması durumunda sararma ve kurumalar başlayacak. İnşallah en kısa zamanda beklenilen yağış başlar" dedi.
Şanlıurfa’nın 4 milyon 800 bin dekar sulanabilir tarım arazisine sahip olduğunu ifade eden Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise bölgenin yağış almaması nedeniyle ciddi sorunla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Geçen yıla oranla bu yıl yağış çok az. Şu anda kuraklık sınırındayız. Önemli olan, bundan sonra Şanlıurfa’nın alacağı yağış; büyük umutlarla yağış bekliyoruz" diye konuştu.