BURSA Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) yeni eğitim öğretim yılına başladı. Bu yıl 15'incisi düzenlenen eğitimde ilk etapta 375 öğrenci 20 farklı branşta mesleki eğitim alacak. Eğitim sonrası yüzde 80 oranında istihdam olanağı sağlanan kurslarla sanayicinin ihtiyacı olan nitelikli personel sıkıntısının aşılması hedefleniyor.
Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren BUTGEM törenle eğitim öğretim yılına başladı. Programa, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, çok sayıda sanayici ve kursiyer katıldı. Toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bu yıl 15'incisi düzenlenen eğitim yılında ilk etapta 375 öğrencinin 20 farklı branşta eğitim alacağını kaydetti. BUTGEM'in mesleki eğitim alanında Türkiye'ye örnek olduğunu dile getiren Burkay, "Ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Bursa'da eğitim faaliyetlerine başlayan BUTGEM, sanayi için yüksek vasıflı, ileri teknoloji kullanma becerisi kazanmış, sorumluluk ve özgüven sahibi teknik elemanlar yetiştirmek amacıyla yolunda ilerlemeye devam ediyor" diye konuştu.
Bursa sanayisinin talep ve ihtiyaçlarına göre devamlı revize edilen eğitimlerden yılda ortalama 2 bin 500 kursiyerin yararlandığına dikkat çeken Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Asıl sevindirici başarı ise kursiyerlerimizin yüzde 80 oranında hemen kurs sonrası istihdam edilebilmesidir. Bursa dışından da büyük talep alan eğitimlerimiz, meslek edindirme ve meslek geliştirme olarak iki alanda düzenlenmektedir. BUTGEM eğitimleri yılda 4 kez gerçekleştirilmekte ve başarılı olan kursiyerlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alıyorlar."
Bursa'nın 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin yolunun ekonomik kalkınmadan geçtiğini söyleyen Burkay, ekonomik kalkınmanın yolu da mesleki ve teknik eğitimden geçtiği için BTSO'nun burada lokomotif olduğunu vurguladı. Günümüzde ihtiyaçların da değiştiğini belirten Burkay, "Artık el becerisine ya da beden gücüne sahip kişilerden daha çok, bilgiye ulaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, yorum yaparak ortaya çıkan problemlere çözüm üretebilen bir teknik eleman modeline ihtiyaç var" dedi.
Programda konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise BUTGEM'in kentteki istihdam kalitesini arttırdığına dikkat çekerek, "Bursa'da işsiz insan ve istihdam olanağı çok. Ancak sanayicinin ihtiyacını karşılayacak nitelikli insan yok. İstihdam ve ara eleman için BUTGEM çok önemli" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yeni eğitim öğretim yılının startı verildi. Konuklar sınıfları ve daha önce ortaya konulan çalışmaları inceledi.