PEGASUS Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, hava yolu taşımacılığında tavan fiyat uygulamasına değinirken yolcuyu korumanın rekabetten geçtiğini söyledi. Sabancı, "Tavan fiyat uygulamasının amacının ne olduğunu gayet iyi anlıyorum ve yüzde 100 destekliyorum. Arz- talep dengesi bozulduğunda yani talep fazla olduğu zaman fiyat yüksek oluyor. Hava yolları da bunu istismar edebiliyor. Ama bunu önlemenin doğru yolu rekabeti açmak" dedi. 
Rusya’daki 4'üncü noktası olan Moskova’ya 8 Ekim'den bu yana karşılıklı uçuşlar gerçekleştirmeye başlayan Pegasus Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı düzenlediği basın toplantısında THY’nin fiyatlarını düşürdüklerini tablodaki rakamlarla anlattı. Sabancı, verdiği rakamlarda 2005 yılından 2013 yılı ilk 6 ayı sonuna kadar yaklaşık 60 milyon yolcudan yaklaşık yüzde 26’sının 50 TL altı fiyatlara, yüzde 73’ünün ise 100 TL altı fiyatlarla uçurduklarını kaydetti. Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yurt içinde 4 noktaya sefer başlatacaklarını açıklarken şöyle dedi:
"Şu anda filomuzda 45 uçak var. 30 değişik ülkede 76 noktaya uçuyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye içerisinde 4 değişik hatta uçacağız; Şırnak, Mardin, Edremit ve Erzurum. Bunlar açıkladığımız hatlar. Açıklamadığımız hatlar da var. Avrupa’da var, Türk cumhuriyetlerinden birinde bir hattımız var. Önümüzdeki dönemde büyümeye devam edeceğiz. Çünkü bu ürüne talep var sonuçta. Hep diyorum; Havacılık bir lüks olmaktan çıkmalı Avrupa’da olduğu gibi. Herkesin hakkı bu. Herkes uçabilmeli. Yeter ki rekabet koşulları herkes için eşit koşullarda olsun."
PAZAR PAYLAŞIMI
Sabancı, İstanbul-Moskova-İstanbul seferlerinin doluluk oranını açıklarken, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun pazar paylaşımı sözlerine de yanıt verdi. Sabancı, şunları söyledi:
"Geçenlerde bir televizyonunda Hamdi Topçu ağabeyimiz 'Pegasus' ismini vererek dedi ki; 'Onlar tek Avrupa’ya uçsun, öbür taraflar bizim pazarlarımız. 28 defa uçuyor bugün THY haftada. Biz 3 defa uçuyoruz. Bize verilen izin 3 tane. Biz 3 defa uçuyoruz doluluk oranımız; yüzde 94. Demek ki bu pazarlar denildiği gibi 'onun- bunun pazarı' değil ve bu pazarlar gelişmiş pazarlar değil. Demek ki; İstanbul-Moskova arasında 28 defa Türk tarafı, 28 defa Rus tarafı. Şimdi 35 olacak Rus tarafı. Türk tarafı 31’de duruyor. 28+3 olarak. Bu toplam bile bu iki şehir arasında yeteri kadar sefer değil."
Sabancı, THY’nin Moskova hattında rekabeti ve açacağı 'Misafir lounge hizmeti'ne ilişkin soru üzerine , “Bu çok güzel bir şey. Ne zaman eğer arzumuz tüketiciyi ucuza uçurabilmek ise; bunun tek yolu rekabetten geçiyor. Her misafir 5-6 yıldızlı otellerde kalmak istemiyor. Dolayısıyla her misafir lounge hizmeti için prim vermek istemiyor. Dolayısıyla onun hitap ettiği kesim farklı. Bizim ise, daha farklı. Bizimki Batı Avrupa’da alışılagelmiş şekilde havacılığın bir araç olduğunu yani havacılığın bir meta olduğunu kabullenen kitle bizim misafirimiz" dedi.
"SABİHA GÖKÇEN’İN LİDERİYİZ"
Ali Sabancı, 9 günlük tatil yapılan kurban bayramında ek sefer sayısının artışına ilişkin  bir soru üzerine Sabiha Gökçen Havalimanı’nda lider pozisyonda olduklarını vurgulayarak, "THY’nin sayısını ben bilmiyorum ama biz 453 ek sefer koyduk. Bundan 4 sene evvel '453 ek sefer' deseydim ben size 'Vay derdim.' Günde 16 sefer yapıyorduk başladığımızda. Şimdi 350 sefer yapıyoruz. Bizim için, bizim boyutumuzdaki bir havayolu için artık çok büyük rakam değil. Sabiha Gökçen için farklı görüşler olabilir ama bizimle birlikte ayağa kalktı. Hiçbir hava meydanı havayolsuz yapamaz. Hiçbir havayolu da meydansız yapamaz. Bu nerdeyse tam değil ama yarı katolik evliliği gibi çünkü başka meydanlara da kayabiliriz. Sabiha Gökçen’i ayağa kaldıran havayolu Pegasus’tur. Orada da liderliğimiz devam ediyor" diye konuştu.
"TAVAN FİYAT YERİNE REKABETİ AÇALIM"
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, biletlerde tavan fiyat uygulamasının amacını anladığını ve yüzde 100 desteklediğini bildirirken doğru yolun rekabeti açmak olduğunu söyledi. Sabancı, şöyle konuştu:
"Bayram oluyor, yaz dönemlerinde misafir uçmak istiyor. Arz- talep dengesi bozulduğu,  yani talep fazla olduğu zaman fiyat yüksek oluyor. Hava yolları da bunu istismar edebiliyor; 400, 500, 600 fiyatlarla. Ama bunu önlemenin doğru yolu tavan fiyat değil. Bunu önlemenin doğru yolu rekabeti açma. Türkiye’de iç hatlarda rekabet var fakat bir hat hariç. Atatürk Havalimanı’nda Ankara’ya uçuşlarda sadece 1 oyuncu var. O oyuncu daha evvel de söyledim 490 TL’den uçtu. Yanlış söylemeyim İstanbul-Ankara diyorum İstanbul-Londra demiyorum. Bunu yenmenin tek yöntemi; koy onun yanına 3-4 tane daha havayolu onun yanına izin ver Atatürk’ten Ankara’ya uçmasına. Bakın fiyatlar ne oluyor? Kim faydalanacak; tüketici faydalanacak. Ben daha evvelden bir paylaşımımda biz Pegasus olarak talibiz. Bize günde 5 sefer hakkı versinler. Atatürk’ten Ankara’ya biz uçarız ve bizim bir vaadimiz daha var; fiyatı yüzde 50 düşürürüz. Şimdi düzelttim onu; 'Biraz daha en az yüzde 50 düşürürüz.' Bizim Sabiha Gökçen’den Ankara’ya kaç liraya uçtuğumuz, diğer havayollarının yani bizle aynı hatta rekabet edenlerin kaç liraya uçtuğu belli. Atatürk Havalimanı'nda tek tabanca uçanın kaç liraya uçtuğu belli. Kimi korumak istiyoruz Havayollarını mi, uçan misafirleri mi Bir havayolu şirketi sahibi olarak bizim misafirleri korumamız lazım."
MOSKOVA UÇUŞLARINDA YÜKSEK YOLCU ORANI 
İstanbul-Moskova-İstanbul uçuşları haftanın 3 günü, günde tek sefer olarak yapıliyor.  Karşılıklı seferler; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Moskova’ya Salı, Perşembe ve Pazar günleri saat 12.00’de, Moskova’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na da saat 16.50’de yapılıyor. Pegasus’un Omsk, Krasnodar ve Soçi’den sonra Rusya’daki 4. uçuş noktası olan Moskova uçuşlarıyla Pegasus yolcuları yurt içinde 24, yurt dışında toplam 16 noktaya olmak üzere toplam 40 noktaya bağlantılı olarak uçabiliyor.
 Pegasus’un Moskova’ya gerçekleştirilen ilk uçuşu olan 8 Ekim tarihinde doluluk oranı; İstanbul-Moskova bacağında yüzde 96 (182 yolcu); Moskova-İstanbul bacağında yüzde 92 (173 yolcu) oldu.
Pegasus Hava Yolları; 12 Haziran 2009’da Krasnodar’la başladığı; Omsk, Moskova ve Soçi ile devam ettiği Rusya uçuşlarında bugüne kadar toplam 291 bin 528 yolcu taşıdı.