İSTANBUL, 13 Mayıs () - SABANCI Grubu ve Japon Marubeni, yüzde 51 - yüzde 49 ortaklık kurdukları Temsa İş Makinaları’nda 1 milyar lira ciro hedefliyor.

Her iki grubun üst düzey yöneticilerinin katıldığı bir basın toplantısıyla, Temsa İş Makinaları’nın hisse yapısındaki değişiklikler medya mensupları ile paylaşıldı.

Ortaklık sürecini karşılıklı imzaların atılması ile tamamlayan iki şirketin yöneticileri, bu toplantıda değişim ile şirketin büyüme vizyonunu açıkladı. Temsa İş Makinaları, çoğunluk hissesi Sabancı Holding iştiraki olan Temsa Global’e ait olmak üzere, Japon Marubeni Grubu ile ortaklık oluşturdu.

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun ortaklığa ilişkin yaptığı açıklamada, "Geçen yıl Mart ayı sonu itibariyle Temsa İş Makinaları, Temsa Global bünyesinden ayrılarak yeniden yapılandırılmıştı" diye anımsattı ve ekledi:

"İş kollarına doğru odaklanılması ve etkin yönetimlerinin sağlanması amacı ile atılan bu adımdan sonra Temsa İş Makinaları; hem pazar payında önemli kazanımlar elde etti, hem de geleceğe dönük büyüme planlarını oluşturdu. Şimdi de yapılandırmanın ikinci adımı olarak, 65 ülkede birçok alanda faaliyet gösteren ve iş makinaları sektöründe uluslararası distribütörlükleri olan Marubeni ile ortaklık gerçekleştirilmiştir. Sabancı ve Marubeni'nin ortak yönü, uzmanlığı ve rekabet avantajı olan işlere yatırım yaparak sürdürülebilir büyümek. Bu odakla, birlikte İş Makinaları pazarında fark yaratacağız."

"TÜRKİYE İŞ MAKİNALARI SEKTÖRÜNÜN YÜKSEK POTANSİYELİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Marubeni Grubu İş Makinaları Departmanı Genel Müdürü Jiro Itai yaptığı değerlendirmede, "Marubeni 1980’lerden beri Komatsu marka iş makinalarını Türkiye’ye ihraç etmektedir ve Türkiye iş makinaları sektörünün yüksek potansiyeline büyük önem vermektedir. Biz Marubeni olarak, bu ortaklık ile Temsa İş Makinaları’na daha fazla değer katacağımıza ve bu iş alanındaki tecrübelerimiz ile Komatsu müşterilerinin memnuniyetlerini arttıracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

HEDEF 1 MİLYAR LİRA

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Cevdet Alemdar ortaklıkla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Temsa olarak 30 yılı aşkın süredir Komatsu markasının distribütörlüğünü yapmaktayız" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ek olarak, iş makinası tamamlayıcı ekipmanı olan çelik kova üretimini de ülkemizde gerçekleştiriyoruz. Endüstri ve tarım alanlarında, İtalyan Dieci ve OMG markalarının da distribütörüyüz. Türkiye geneline yayılmış bir satış ekibi ve bunu destekleyen Teknik Merkez’lerimiz ve 41 adet yetkili servisimiz bulunmaktadır. Bu ortaklık ile Marubeni'nin dünyadaki diğer iş makinaları distribütörlükleri ile aynı ağ içine katılarak, uluslararası ticaret fırsatlarımızı daha iyi değerlendirebileceğiz. Ayrıca şirketimiz oluşturmakta olduğumuz Teknik Merkezler ile satış sonrası hizmetler alanında büyümeye devam edecek. Hedefimiz, ciromuzu ikiye katlayarak 1 milyar lira seviyesine gelmektir."

(OSS)