Novak, Türkiye ile Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi hakkındaki görüşmelerin sürdüğünü ve Moskova'nın doğalgaz fiyatında Türkiye'ye yüzde 10.25 indirim yapmayı kabul ettiğini söyledi.

Rus doğalgazını Karadeniz'in altından Avrupa'ya ulaştıracak olan proje geçen Aralık ayında açıklanmış inşaatı hala başlamamıştı. Projedeki pürüzlerin aylardır aşılamadığı belirtiliyordu.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak’tan Türk Akımı ile ilgili açıklama geldi.

Rusya Enerji Bakanı Novak Türkiye ile Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi hakkındaki görüşmelerin sürdüğünü ve Moskova'nın doğalgaz fiyatında Türkiye'ye yüzde 10.25 yapmayı kabul ettiğini söyledi. Novak, Rusya'nın indirim yapmayı kabul etmesine karşılık doğalgaz şirketi Gazprom ile BOTAŞ arasındaki indirim anlaşmasının henüz imzalanmadığını ifade etti.

Reuters'ta dün yer alan haberde, Rusya'nın Ukrayna'yı by pass ederek Avrupa'ya Türkiye üzerinden doğalgaz taşımak için planladığı Türk Akımı hakkındaki görüşmelerin dondurulduğu yer almıştı.

PUTİN VE ERDOĞAN SONBAHARDA BİR ARAYA GELECEK

Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sonbaharda bir araya gelerek Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini görüşecek.

İki liderin yapacağı görüşmeye dair açıklama Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov tarafından yapıldı.

Reuters'ta dün yer alan haberde, Rusya'nın Ukrayna'yı by pass ederek Avrupa'ya Türkiye üzerinden doğalgaz taşımak için planladığı Türk Akımı hakkındaki görüşmelerin dondurulduğu yer aldı.