YOZGAT'ın Aydıncık İlçesi'nde bulunan Ametist ve yarı değerli renkli taşların işlenerek takı ve süs eşyası haline getirilip, gençleri meslek sahibi yapmaya yönelik Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların kapsamı genişliyor. Aydıncık'ta kurulan dernek tarafından Kaymakamlıkla ortaklaşa hazırlanan 'İşsizliğe Karşı Yeşeren Umutlar' adlı proje, bakanlık tarafından da kabul edildi.
Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşları İşleme ve Tanıtma Derneği ile ortaklaşa hazırlanan projenin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından uygun bulunup, destekleneceğini bildiren Kaymakam Nesim Işık, Yozgat'ta bu yıl kabul edilen 7 proje içerisinde en büyük bütçenin 'İşsizliğe Karşı Yeşeren umutlar' projesine ayrıldığını bildirdi. Kaymakam Işık, Aydıncık İlçesi'nde Ametist ve yarı değerli renkli taşların toplanıp, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan atölyede işlenmesine yönelik kurslar verildiğini vurguladı.
Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşları İşleme ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Demirel de, dernek üyelerinin girişimciliğini artırıp, değerlendirmeyi bekleyen yarı değerli süs taşlarını işleyip popüler hale getirerek, ilçedeki işsiz gençleri meslek sahibi yaparak, üretime sektöründe yer almalarını sağlamak üzere hazırladıkları projenin amacına ulaşacağına inandığını söyledi. Demirel, şöyle dedi:
"Yarı değerli süs taşları alanında yeterlilik belgesi almış genç girişimci kadınlarımız tarafından kurulan derneğimizin 29 üyesinin 25'ini gençlerimiz oluşmaktadır. Proje kapsamında derneğimizin en büyük sorunu olan yarı değerli süs taşlarını kesme ve işleme makineleri ile gerekli sarf malzemelerin temini sağlanacaktır."
Dernek bünyesinde oluşturulacak ekiple tanıtım, basım yayın, tanıtıcı kısa film, ürün katalogu çalışmalarının da yapılarak, çalışmaların ilgili kişi ve kuruluşlara dağıtımının gerçekleştirileceğini ifade eden Demirel, şunları ekledi:
"Tanıtıcı faaliyetler, kısa film ve diğer yayınlar internet sitesi aracılığı ile daha geniş kitlelere ulaştırılması sağlanacaktır. Ayrıca dernek üyelerimizin süs taşları alanındaki yenilikleri görmek, bu alanda faaliyet gösteren kurumların ve işletmelerin deneyimlerinden yararlanmaları için de ülke içerisinde önemli merkezlere teknik inceleme gezileri yapılacaktır." 

FOTOĞRAFLI