İSTANBUL, 1 Ağustos () - Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu Kliksa'nın derlediği verilere göre, Ramazan ayı boyunca internet üzerinden alışveriş, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 gibi büyük oranda arttı.

Kliksa verilerine göre, Ramazan ayında gece 12:00’den sabah 05:00’e kadar yapılan alışverişler yüzde 60 arttı. Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, bu dönemde online alışverişin en çok arttığı illerin, Çorum, Uşak, Kocaeli, Kırıkkale ve Kırşehir olduğuna işaret etti ve ekledi:

KLİMA SATIŞLARINDA YÜZDE 200 ARTIŞ

"Ramazan’ın yaza denk gelmesi sebebiyle, yüzde 200’e yakın oranla en çok artış gösteren ürün kategorisi klimalar oldu. Ayrıca geçen seneyle karşılaştırdığımızda bu yıl 3 kat fazla Ramazan paketi satıldı."

Kliksa verilerine göre, Ramazan döneminde Türkiye genelinde en çok akıllı telefon, tablet, bebek bezi, elektrikli süpürge ve televizyon tercih edildi.

En çok online ürün alınan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa ve Kocaeli’nin ardından Diyarbakır, Konya, Mersin, Kayseri ve Erzurum oldu.

İKİNCİ TERCİHLER KADINLARDA SÜPÜRGE, ERKEKLERDE TABLET

Türkiye genelinde kadınlar en çok akıllı telefon, elektrikli süpürge, hafıza kartı, tablet ve bebek bezini tercih etti. Kadınların en çok alışveriş yaptığı iller sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ardından Denizli ve Muğla oldu.

Erkeklerin rağbet ettiği ürünler akıllı telefon, tablet, televizyon, oto lastiği ve hafıza kartı olarak sıralandı. Erkeklerin en çok alışveriş yaptığı iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Kocaeli ve Antalya oldu.

(FOTOĞRAFLI)