Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Bursa’da üretilen otomobillerin dünya lansmanı için Cenevre’ye gelen ve burada FCA Dünya başkanı Sergio Marchionne ile buluştu. Burada yaptığı konuşmasında bir pişmanlığından bahseden Koç, şunları söyledi:
"BORCU VAR DİYE ALMADIK, ONLAR BİZDEN CESUR ÇIKTI"

“Vaktiyle Ford Land Rover ve Jaguar’ı satılığa çıkardığında ilk bize teklif etti. Biz ‘Sadece Land Rover’ı alırız’ dedik, çünkü Jaguar o zaman çok borçluydu, ama Ford kabul etmedi. ‘İkisi aynı fabrikada üretiliyor, o yüzden ikisini birlikte almalısınız’ dediler. Jaguar’ın o dönem 3.5 milyar dolar borcu vardı, istemedik. Ama Tata Grubu satın aldı. Tata şanslıydı, çünkü alır almaz dünyada lüks araçlara olan ilgi ve talep artmaya başladı. Dolayısıyla bu 3.5 milyar dolarlık borcu ödeyip hemen para kazanmaya başladılar. Çok güzel de modeller yapıyorlar, onları da tebrik ediyorum. Onlar bizden daha cesur çıktı"
"ONLARLA BERABER YURT DIŞINA AÇILACAĞIZ"

Diğer yandan, Cenevre fuarında otomotivde küresel büyüme müjdesi veren Koç, “Türkiye’ye hapsolmayacağız. Biliyorsunuz Ford ve Fiat gibi iki büyük ortağımız var. Onlarla beraber yurt dışına açılacağız. Ama bunun zamanı var” dedi.