Ziraat Bankası, emeklilerle ilgili promosyon ödeme sürecinin oluşturulmasında etkin rol alarak, Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayan ilk banka oldu. 
Emekliler için sistemsel alt yapı ve süreçlerin ivedilikle hazır hale getirilmesi sağlandı ve 20.02.2017 tarihi itibariyle fiili olarak emekli maaş promosyon ödeme sürecini başlatan ilk banka Ziraat Bankası oldu.
Bu süreçte, emekliler sadece şubelerden değil, internet sitesinden ve çağrı merkezinden de maaş promosyonları ile ilgili detaylı bilgi alabilecek. Ek olarak emeklilere çağrı merkezinden ve internet şubesinden taahhütname verme imkanı sunuldu.
Bugüne kadar tüm kanallar aracılığıyla 400.000'i aşkın emekliye promosyon ödemesi gerçekleştirildi. Ziraat Bankası ile işlemlerini gerçekleştiren emeklilerin promosyon ödenmesine ilişkin takvim SGK ile yapılan anlaşma ile belirlendi.
Bu çerçevede TC kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 ile bitenlere Mart ayından itibaren, 4 ve 6 ile bitenlere Nisan ayından itibaren, 8 ile bitenlere ise Mayıs ayından itibaren ödeme yapılacak. 
Promosyon işlemlerni gerçekleştirmek isteyen emeklilerin yukarıda belirtilen takvime uygun olarak hareket etmeleri oluşabilecek muhtemel yoğunluğun ve zaman kaybının önüne geçilmesine imkan tanıyacak.