İSTANBUL, 28 Ağustos () - Ukrayna'daki çatışmaların sertleşmesiyle yükselen jeopolitik risklerin etkisiyle döviz piyasası yeniden hareketlendi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden gerginliklerin sürebileceğini gösteren askeri hareketlilik, Merkez Bankası'nın dün döviz piyasalarında estirdiği iyimser rüzgârları tersine çevirdi. 

Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutmasıyla toparlanan lira, küresel gelişmelere bağlı olarak kazançlarını geri verdi ve dolar 2.17 liranın üzerine çıktı.

Merkez bankası'nın dün politika faizini indirmemesi sonrası 2.1506 liraya kadar gerileyerek iki haftanın en düşük düzeyini gören dolar, 2.1730 liraya kadar çıktıktan sonra, 2.16 - 2.17 aralığında hareket etmeye başladı.

Dövizde yukarı yönlü hereket gösterge faiz üzerinde de etkili oldu ve 13 Temmuz 2016 vadeli tahvilin faizi yeniden yüzde 9'u aşarak, dünkü kapanışın yüzde 1.1 üzerine, yüzde 9.14 düzeyine çıktı.

Gelişmelerin etkisiyle hareketlenen İstanbul Borsa Endeksi de 80 bin puanın üzerindeki düzeyini korudu ve 80,600 puan çevresinde hareket etmeye başladı.