Ham petrol vadeli fiyatları dünkü yüzde 8 sıçramanın ardından dolardaki değer kaybı ve petrol üreticilerinin üretimi azaltmak için toplanabileceğine yönelik devam eden spekülasyonla yükselişini sürdürdü. 
Ancak uzmanlar keskin yükselişe rağmen küresel talebin yavaşlaması ve petrol stoklarının yüksek seviyesi nedeniyle fiyatların bu ve gelecek yıl düşük kalmaya devam edeceğini belirtiyorlar. ABD hafif ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı dünkü yüzde 8 yükselişin ardından bugün de yüzde 1'e yakın artıda seyrediyor. Brent petrolü ise yüzde 0.8 artıda bulunuyor. 
Brent petrol  saat 9.17 itibariyle 35 doların, ABD ham petrol de 32 doların üstünde.  Uzmanlar dolardaki değer kaybının yanı sıra, üretim azaltma kararını görüşmek üzere üretici ülkeler arasında yapılacak olası bir toplantının, henüz üreticiler tarafından teyit edilmemiş de olsa fiyatları desteklediğini belirtiyorlar.
 Buna karşılık Ocak ayı ortasından bu yana petrol piyasasının belirleyici özelliğinin oynaklık olduğunu belirten uzmanlar, iki gün içinde yüzde 10'un üzerinde fiyat oynaklığının sıkça görüldüğüne dikkat çekiyorlar.