İbrahim YILDIZ/NEVŞEHİR, ()-TÜRKİYE’nin en genç filosuna sahip olan Pegasus Havayolları, Boeing’den teslim aldığı Boeing 737-800 tipi ‘Aslıhan’ adlı uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Yeni uçağın ilk uçuşu plaka numarası 50 olan il Nevşehir oldu.

Boeing 737-800 tipi yeni uçağın filoya katılım amacıyla düzenlenen Nevşehir uçuşuna Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Haybat, Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nadir Kabaş, Mali İşler ve Bütçe Direktörü Barbaros Kubatoğlu ve basın mensupları katıldı.

50 NCİ UÇAKLA 50 PLAKALI İLİMİZE UÇTUK

Filoya yeni katılan uçak hakkında açıklamalarda bulunan Pegasus Hava Yollar Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Haybat, “Bu Boeing firmasına verdiğimiz uçak siparişlerinden 38.'sini teslim aldık. Bu uçağımızla birlikte filomuzdaki uçak sayımız 50’ye çıktı. Bu uçağımızın filodaki 50. uçak olmasından dolayı 50 plakalı il olan Nevşehir’e bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu etkinliğimiz son zamanlardaki reklam kampanyalarımıza benziyor. Biz de atlayıp Nevşehir’e geldik” dedi.

YETER Kİ HIZIMIZI KESMESİNLER



Yeni destinasyonlar hakkında da bilgi veren Haybat konuşmasında şunları söyledi:  “Filomuzdaki uçak sayısı 50 oldu. Hedefimiz yıl sonu itibariyle 55’e çıkacak. Yeni uçaklarımızın gelmesiyle birlikte Madrid, Kuveyt, Hamburg, Frankfurt’a dış hat uçuşları başlatacağız. Bunun yanında diğer iç ve dış hat seferlerimizde frekans artışına gideceğiz. Pegasus büyümeye devam ediyor. Yeterki hızımızı kesmesinler.”

İY (FOTOĞRAFLI)