KAYSERİ Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, pastırma ve sucumk fiyatlarına ramazanda zam gelmediğini söyledi. Ünlü, 1 kilo pastırmanın 1.5 kilo ete denk geldiğini, bir insanın en fazla 150 gram pastırma yiyebileceğini belirterek, "Pastırma, söylendiği kadar pahalı değil. 1 kişi en fazla 50-100 gram bilemedin 150 gram pastırma yer. 1 TL’lik ekmek arasına 100 gram pastırma koysan 5 TL eder. Yani, dürümden ucuza gelir" dedi.
Parekendecilerde 1 kilo sucuğun 30-38, pastırmanın ise 50-70 TL'den satıldığını belirten Ticaret borsası Başkanı ve Kayseri’nin önde gelen sucuk ve pastırma üreticisi Şaban Ünlü, her ramazan ayında sucuk ve pastırmaya zam yapıldığına dair yayılan söylenti ve haberlerin doğru olmadığını dile getirdi. Ünlü, şöyle konuştu:
"Ramazan'da pastırma ve sucağa zam yapmadık. Et fiyatında da değişiklik olmadı. Et fiyatında değişiklik olmayınca pastırma ve sucuk fiyatı da artmadı. Onun için bir zamdan söz etmek yanlış olur. Ramazanda iftar sofralarını süslediği için pastırma satışlarında biraz yükselme oluyor ama sucuk satışları düşüyor. Zira, bu çevrede sucuk yerine ramazanda sucuk içi tercih ediliyor. Bunun yanı sıra havaların sıcak olması meyve ve sebzelerin çok satılması sucuk satışlarını geriletti. Ama, gurbetçi vatandaşlarımız gelmesi ile bayram sonunda işlerimiz biraz daha hareketlenir. Pastırmaya 'Pahalı' diyenler 1.5 kilo etten ancak 1 kilo pastırma olduğunu, etin salamura haline geldiğini unutmasın. O nedenle bir kişi sen fazla 50-100 gram pastırma yiyebilir. 200 gram pastırma yiyen zor çıkar."

FOTOĞRAFLI