İSTANBUL, 9 Temmuz () - KÜRESEL klinik araştırma organizasyonu Parexel International Corporation, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da klinik araştırma hizmetleri sağlayıcısı Atlas Medical Services'e ait dolaşımdaki tüm hisse senetlerini aldığını duyurdu.

Firma, bu satınalmayla Parexel'in Klinik Araştırma Hizmetleri işiyle bütünleştirilecek.
Klinik geliştirmenin tüm aşamalarında hizmetler sağlayan Atlas, onkoloji, hematoloji, endokrinoloji, kardiyovasküler, anesteziyoloji, enfeksiyon hastalıkları ve merkezi sinir sisteminde tedavi uzmanlığına sahip. Firma, aynı zamanda, çalışma planlama ve fizibiliteden saha seçimi, veri yönetimi ve tıbbi yazı yazmaya kadar klinik denemeyle ilgili hizmetler sağlıyor.

PAREXEL Başkanı ve CEO'su Josef von Rickenbach konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Atlas'ın satın alımı, Parexel'in Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki varlığını güçlendirmektedir" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu pazarlar, pazar erişimi ve klinik denemeler amacıyla geniş hasta yelpazesi arayan müşterilerimiz için gittikçe artan bir önem ifade etmektedir. Buna ek olarak, Atlas, Parexel için yıllar boyunca güvenilir bir iş ortağı olmuştur ve gerek altyapıları gerekse personelleri, süreçlerimiz ve operasyonlarımızla hâlihazırda uyumlu bir pozisyonda bulunmaktadır. Atlas'ı, Parexel'in operasyonlarına tamamen bütünleştirerek müşterilerimizin, sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da ve dünyanın geri kalanın da hastalarına önemli tedavileri daha hızlı bir şekilde ulaştırma hedeflerine yardımcı olma yeteneğimizi artıracağız."