ANKARA () - BABALAR Günü'nde piyasaya bir milyar liradan fazla harcama yapılmasının beklendiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Piyasanın canlanmasına en büyük katkı özel günler ve bayramlarda olmaktadır. Evimizin direği, çok değerli ve sevgili babalarımız için Babalar Günü'nde yapılacak harcamalar piyasanın canlanmasına neden olacaktır" dedi.

"KÜÇÜK DE OLSA BİR HEDİYE İLE BABAMIZI MUTLU EDELİM"







"Küçük de olsa bir hediye ile babamızı mutlu edelim" diyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, başta giyim ve elektronik sektörlerinde yoğun olarak alışveriş yapılacağını kaydederek, "Babalar Gününde yapılan harcamalar diğer özel günleri geçerek en fazla alışveriş yapılan özel gün haline geldi. 2012 yılında 851 milyon liralık kartla alışveriş yapılmıştı. 2013 yılının Babalar Gününde bir milyar lirayı bulan harcamaların bu sene 1 milyar lirayı aşması bekleniyor. Başta giyim ve elektronik sektörlerinde hareketlilik yaşatacaktır. Herkesin bütçesine uygun bir hediye almasının beklendiği bu günde esnafımız tüm hazırlıklarını yaptı" açıklamasında bulundu.

"PİYASANIN CANLANMASI BEKLENİYOR"







Esnafın bu hafta sonu satışların normal günlere göre yüzde 30 oranında artmasını beklediğini belirten Palandöken, esnaf, her keseye göre bir hediye olması için bazı ürünlerde yüzde 20 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda indirim yapacağını söylediğini belirtti. Bendevi Palandöken,







"Babalar Günü'nde seçim yapmakta zorlananlar için giyim, elektronik ve aksesuar gibi çok çeşitli ürünleri uygun fiyatlarla sunan esnafımız sizleri beklemektedir. Babalar gününde yapılan harcamalara baktığımızda, alışverişin 4'te 1'ini elektronik eşya ve telekomünikasyon sektöründen yapılan harcamaların oluşturduğunu, en çok alış verişin de Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde yapıldığını görüyoruz. Bu yıl hem babalar günü hem de çocuklarının karne günlerinin çakışması nedeniyle de çarşı-pazarın hareketli olmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi .









(HT)