Serhat TEZCAN/ BURSA, () - BURSA'da düzenlenen toplantı ile Türk Metal Sendikası'na bağlı temsilciler, yapılan çalışmalar sonrası 2014 ile 2016 yılları arasında işçilerin ücret artışlarını kapsayan sözleşme taslağını açıkladı. Ağırlıklı olarak otomotiv sektöründe üyeleri bulunan sendika, ücretlerin yüzde 14 oranında arttırılmasını istiyor.
Düzenlediği basın toplantısında sözleşme taslağının içeriği ile ilgili bilgi veren Türk Metal Sendikası Nilüfer Şube Başkanı Ruhi Biçer, 13 ile 16 Temmuz tarihleri arasında toplanan genişletilmiş temsilciler meclisinde yapılan anket çalışmalarının, 21- 23 Temmuz tarihleri arasında Başkanlar Kurulunda değerlendirildiğini açıkladı. Yapılan çalışmalar sonrası 2014 - 2016 yıllarını kapsayan sözleşme taslağının ana hatlarının belirlendiğini dile getiren Biçer, "Türk Metal Sendikası 1 Eylül 2014 ile 31 Ağustos 2016'da geçerli olacak ve Türkiye metal sanayicileri sendikası MESS yönetimi ile yapılacak sözleşme taslağını tamamladı. Başkanlar kurulu MESS'e bağlı 160 işyerinde 600'e yakın sendika temsilcisinin cevapladığı sonuçları değerlendirdi" diye konuştu.
Konuşmasında toplu iş sözleşmesi ile ilgili bilgi de veren Biçer, şunları söyledi:
"Sendika MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde esas alacağı görüşler ve sonrası çıkan ücretlerde yüzde 14 zam istiyoruz. Birinci altı ay ücretlere yüzde 14 zam, ikinci 6 ay enflasyon oranında artış, 3'üncü 6 ayda enflasyon artı 2 puan, 4'üncü 6 ay enflasyon oranında artış bekliyoruz. Sosyal yardımlarda yüzde 20, ikinci yıl enflasyon artı 2 puan, çocuk parası olarak da 25 TL istiyoruz."

FOTOĞRAFLI