TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen ve 64 markanın yer aldığı 'Bursa Otoshow 2013 Fuarı' açıldı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Sekreteri Hayri Erce, yaşlı araç parkının çevre ve kamu sağlığına olumsuz etkileri bulunduğunu vurgularken, "2012 yıl sonu verilerine göre araç parkımızın yüzde 32’si 16, yüzde 21’i ise 20 yaşın üstündeki araçlardan oluşuyor. Dolayısıyla vakit kaybetmeden parkımızı gençleştirmeye ve yenileştirmeye hizmet edecek politikaların geliştirilmesi artık çok büyük bir ihtiyaç teşkil etmektedir" dedi.
TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ. ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) işbirliği ile gerçekleştirilen ve Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 'Bursa Otoshow 2013'ün vip açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, ODD Genel Sektereti Hayri Erce, Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey ve Tüyap Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile davetliler katıldı. 
ODD Genel Sekreteri Hayri Erce, derneğin önemli misyonları arasında yer alan fuar organizasyonlarının sektörün gelişmesinin yanı sıra markaların tüketiciyle buluşmasına ve sektörün tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi. Erce, 1996- 2012 yılları arasında toplam 1 milyon 600 bin metrekare fuar alanında 69 fuar ile 7.3 milyonu aşan ziyaretçiye sektördeki son teknoloji ürünleri yakından görme imkânı sağlandığını söyledi.
OTOMOTİV İHRACATI
Otomotiv sektöründe 2011 yılında otomotivde ulaşılan rekor adetlerin ardından, 2012 yılını 818 bin adetlik bir iç pazar, 1 milyon 73 bin adet üretim, 730 bin adet taşıt ihracatı ile tamamlandığını vurgulayan Erce, toplam sektör ihracatının değerinin de yaklaşık 19 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.
Otomotiv sektörü 2013‘ün ilk 9 ayını da oldukça başarılı bir sonuçla, yaklaşık yüzde 10’luk artışla kapattığına dikkati çeken Erce, şöyle dedi:
"Düşük faiz ortamı otomobil pazarını olumlu etkilerken, büyüme rakamlarındaki düşük gidişat ticari araç pazarını olumsuz etkiledi. 2013 Eylül sonu itibariyle Otomobil Pazarı yüzde 19 artarken, Hafif Ticari Araç Pazarı yüzde 11 azaldı. 2013 yılı ikinci yarısında; Kur ve faizdeki seviye ve hareketliliğin artması, Haziran ayında başlayan güven endekslerindeki düşüş etkili olmaktadır. Şu anki göstergeler ile 2013 yılı otomotiv sektörü toplam pazarının 820-860 bin adet aralığında gerçekleşeceğini öngörmekteyiz."
"YAŞLI ARAÇ PARKI YENİLENMELİ"
ODD Genel Sekreteri Hayri Erce, Maliye Bakanlığı'nın çevreyi daha az kirleten araçlardan daha düşük vergi alınması için Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde düzenleme yapmak üzere hazırlık çalışması yürütmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de 20 yaş üzeri araçların değiştirilmesini teşvik etmek amacıyla ömrünü tamamlamış araçlara belli bir bedel ödeyeceklerini gündeme getirdiğini hatırlatan Erce, "Yaşlı araç parkının çevreye olumsuz etkilerinin yanı sıra kamu sağlığına da olumsuz etkileri söz konusu.2012 yıl sonu verilerine göre araç parkımızın yüzde 32’si 16 yaşın, yüzde 21’i ise, 20 yaşın üstündeki araçlardan oluşuyor. Dolayısıyla vakit kaybetmeden parkımızı gençleştirmeye ve yenileştirmeye hizmet edecek politikaların geliştirilmesi artık çok büyük bir ihtiyaç teşkil etmektedir" dedi.
64 MARKA 200 STANTTA SERGİLENECEK
Türkiye’de bu yıl düzenlenen otoshow fuarlarının en büyüğü olacak Bursa Otoshow 2013’te 64 marka yer alacak ve 200 araç stantlarda sergilenecek. Fuara özgü cazip kampanyaların yer alacağı fuarda otomotiv tutkunları için 35 bin TL’den başlayıp 1 milyon TL’ye ulaşan araçlar yer alıyor. Yarın ziyaretçi kabul edilecek fuar 10 Kasım’a kadar devam edecek. Fuarı 150 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Klasik otomobiller ve son model araçların yan yana geleceği fuarda, Honda CRV 1.6 Dizel ve Citroen C4 yeni Grand Picasso modellerinin de Bursa lansmanlarının ilk kez yapılacak. Fuarda otomobil tanıtımlarını ise Elif Ece Uzun ve Tatsyana Tsvikevic gibi ünlü mankenler yapıyor. 09.00- 22.00 saatleri arasında açık kalacak olan fuara girişler hafta içi 7.5 TL, hafta sonu 10 TL olacak.