KAYSERİ’de faaliyet gösteren 5 derneğin bir araya gelmesiyle, Orta Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ORSİFED)kuruldu. Yozgat ve Sivas’da da faaliyet gösterecek ORSİFED Başkanlığı'na ise Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Başkanı İbrahim Yılmaz getirildi.
Mesleki ve yöresel bazda ekonomik veya iş dünyasıyla ilgili amaçları olan, Orta Anadolu Kalkınma Bölgesi'nde ekonomik faaliyetlere katkıda bulunan KAYSİAD, Kayseri Perakendeciler Derneği (PERDER), Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği (KİGDER), Develi Sanayici ve İşadamları Derneği (DESİAD) ve Kayseri Genç Girişimciler Derneği (KGGD) bir araya gelerek, iş dünyasında Anadolu’daki ilk federasyonu kurdu.
ORSİFED Başkanı İbrahim Yılmaz, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKKONFED’e üye olduklarını, TÜSİAD , Yozgat ve Sivas’dan da birer derneğin de kendilerine üye olacaklarını söyledi. Yılmaz, "Yeni kurulan bir federasyon olarak, İstanbul dahil, Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta ekonomik faaliyet yürüteceğiz. Bölgesel kalkınma çalışma grubumuzla, Kayseri’nin yanı sıra Sivas ve Yozgat’ta girişimcileri tanımak, yatırım ortamını yerinde görmek amacıyla etkinliklerde bulunacağız. Bölgedeki illerden elde ettiğimiz ekonomik verileri bölgemizdeki kalkınma ajansı olan ORAN’a raporlar vereceğiz. ORSİFED olarak, yatırım planları ve teşviklerin Ankara’dan bakılarak değil, yatırım yapılacak bölgelerde yer alan, bunları yerinde belirleyip,gözlemleri ve yerel gerçekleri dikkate alıp,hayata geçireceğiz" dedi.
ORSİFED yönetim kurulu kurucu 5 dernek tarafından atanan şu üyelerden oluştu: Başkan İbrahim Yılmaz (KAYSİAD), 2. Başkan Cengiz Bıçakcıoğlu (KAYSİAD), Sayman: Soner Türküm (KAYSİAD), Genel Sekreter: Mehmet Gülsoy (KGGD), Üye: Sema Karaoğlu (KİGDER), Yunus Keklik (PERDER), Hidayet Yiğit (DESİAD), Tayyar Kaşıkçı (KAYSİAD),Demet Kalkmaz (KİGDER).