Organ naklinde, nakledilen uzuvların (organların) işlediği günahlar kime yazılacak? TV 5'deki ilginç tartışma programını izleyenler işte bu sorunun cevabıyla şaştı kaldı. Diyanet, organ nakli caizdir fetvasını verse de bir din adamının söyledikleri kafaları karıştırdı.
Organ nakli tartışması, TV 5 kanalında konuyla ilgili soruları cevaplayan Milli gazete yazarı Mevlüt Özcan'ın açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. 

TV kanalındaki sohbette, Diyanet İşleri'nin organ nakliyle ilgili geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar gündeme geldi. Diyanet, organ naklinin önemine dikkat çekti ve nakil için dinen caizdir yani yapılabilir fetvası verdi.

UZUVLAR HESABA ÇEKİLECEK

İşte tam bu noktada yeni bir tartışma başladı. Tartışmaya neden olan soru ise nakil edilen uzuvların günahının kime yazılacağı oldu. Bu konuda İslam'da iki ayrı inanış bulunmaktadır. Bu görüşlerden ilki, hesap günü insan uzuvlarının sorumlu olmayacağı, bu noktada sorumlunun insan olduğu belirtilmektedir. İkinci görüş ise hesap gününde uzuvların Allah tarafından sorguya çekileceğidir. 

PEKİ GÜNAHLAR KİME YAZILACAK?

Hesap gününde uzuvların günaha çekileceği görüşü, organ naklinde ilginç bir soruyu da gündeme getirdi. Peki insan yeniden dirilişte, başkasına verilen bu uzuvlar ne olacaktır? En önemlisi de nakledilen bu uzuvlarla ilgili günahlar kimin hesabına yazılacaktır?

TV 5'teki bu ilginç tartışmaya çok ilginç sorularla katılan ilahiyatçı Özcan, babadan oğula takılan bir cinsel uzvun sorumlusunun kim olacağını sordu. İşte bu ilginç sözler ve o ilginç tartışma;