ORDU'da 114 bin 405 fındık üreticisine Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği kapsamında toplam 262 milyon 295 bin lira ödeme yapılacak.
Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği kapsamında Ordu'da fındık üreticilerine destekleme ödemesinin Ziraat Bankası Şubeleri tarafından başladığını ve halen devam ettiğini söyledi. Dönüm başına geçen yıl üreticiye 150 TL'den ödeme yapıldığını, bu yıl 160 TL'den ödeme yapılacağını belirten Sağlam, şöyle dedi:
"Bu yıl kayıtlı 114 bin 405 fındık üreticisi çiftçimize dönüm başına 160 TL ödeme yapılıyor. Gelecek yılda bu destekleme ödemesi dönüm başına 170 TL olarak devam edecek. Bu yıl üreticilerimize 262 milyon 295 bin TL ödeme yapılacak. Ödemeler üreticilerimizin TC kimlik numarasının son rakımına göre Ziraat Bankası Şubeleri'nden yapılmaya başladı, haftasonu da ödemeler sürecek."
Yüzlerce üretici Ziraat Bankası Şubeleri önünde sabahın erken saatlerinden itibaren para için uzun kuyruk oluşturdu. Ödemelerin 18 Mart tarihine kadar bitirileceği de belirtildi.

NK(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)