– ORDU Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye’de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı asfalt çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Piste stone mastic asfalt dökülecek. Bu çalışma Türkiye’de ilk kez Ordu’da uygulanacak" dedi.
Ordu Valisi Kenan Çiftçi, düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı çalışmaları ve kentte yürütülen yatırımlar hakkında bilgi verdi. Havalimanında deneme uçuşlarının Mart ayında başlayacağını belirten Vali Çiftçi, "Havalimanında asfalt çalışmaları bitti. Pistin Stone Mastic asfalt çalışması kaldı. Bu sadece Türkiye’de Ordu-Giresun Havalimanı’nda uygulanan bir yöntem olacak. Bu sistem uçak indiğinde hissetmeyeceğiniz ve 25 yıl garantisi olan bir asfaltlama çalışması olacak. Havalimanının hemen yanında Çikolata Park projemiz var. Proje ihalesine çıkıldı. Çalışmaları Gülyalı Belediyesi üzerinden yürütülüyor" dedi.
Ulaşım alanında kentte ciddi çalışmalar yürütüldüğüne de ifade eden Vali Çiftçi şöyle konuştu:
"Ordu, gelişirken büyüyor, büyürken de her alanda güzelleşiyor. Yollarla ilgili ciddi aşama kaydedildi. Ünye Çevre Yolu açıldı ve şu anki trafik şartlarında yol yarım saat kısalmış oldu. Ordu Çevre Yolu da açıldığında Fatsa bir boğaz haline gelecektir. Şimdiden Fatsa Çevre Yolu projesini çalışmalıyız. 140 yıllık hayalimiz dediğimiz Karadeniz-Akdeniz diğer adıyla Dereyolu projesi de hızla devam ediyor. Bu yılın sonunda oradaki trafikte rahatlayacak. Bunların yanında diğer yatırımlarda hızlıca devam ediyor. Fatsa, Çatalpınar, Aybastı-Perşembe yaylamız arasındaki yollar devam ettiği gibi, diğer taraftan da Kabadüz-Çambaşı Yaylası arasındaki yol çalışması devam ediyor. Ordu-Kabadüz arasındaki yolun da projesi bitti. Bir diğer önemli projemiz Ünye-Akkuş-Niksar-Tokat yolunun projeleri bir an önce netleşir ve programa girer diye ümit ediyoruz."
Vali Çiftçi, Ordu’da toplam 383 proje uygulandığını, proje bedelinin ise toplam 2.5 milyar lira olduğunu sözlerine ekledi.