Karadenizli İşadamları Derneği'nden (KAİAD) yapılan açıklamada, KAİAD Başkanı Murat Camadan "Özellikle turizm alanında yatırım yapmak isteyenlerin sayısında ciddi artış var. Araplar yoğun ilgi gösteriyor. Yerli yatırımcılarımızdan da talep geliyor. Hava limanının meyvesini toplamaya başladık" dedi.
 
Camadan, bölgeye ulaşımın kolaylaşması sonrası yatırımcıların ilgisinin ciddi şekilde arttığına vurgu yaptı.
 
Özellikle turizm alanında yatırım yapmak isteyenlerin ön plana çıktığını ifade eden Camadan, "Bu anlamda yaylalarımız yatırımcıların ilgisini çekiyor. Yayla turizminin bölgede yaygınlaşmasıyla da bu alanlara yatırım yapmak isteyenlerin sayısı hayli artmış durumda" ifadelerini kullandı.
 
45 dakikada İstanbul ve Ankara'dan Ordu'ya ulaşımın mümkün hale geldiğini söyleyen Camadan, "Daha önceki yıllarda buralara yatırım yapmak isteyenlerin en büyük çekinceleri ulaşımdı. Kimse hava limanı olmadığından dolayı Ordu'ya ya da Giresun'a gelmek istemiyordu. Şimdi bir yatırımcı iş adamı günübirlik Ordu ve Giresun'a gelerek iş görüşmelerini rahatlıkla yapabiliyor. Ordu-Giresun Havalimanı'nın meyvelerini toplamaya başladık. Çok yeni olmasına rağmen yatırımcıların bölgeye sıkça geldiğini görüyoruz. Bu ziyaretler önümüzdeki günlerde yatırıma dönüşecek. Devamında bu yatırımlar ise bölge halkına istihdam sağlayacak" diye konuştu.
 
- "Konut ve arsa fiyatları ikiye katlandı"
 
Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışından sonra bölgede konut ve arsa fiyatlarının hızla ikiye katlandığını söyleyen Camadan, "Ordu'nun Gülyalı ilçesinde inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, kentteki arsa ve konut fiyatlarına tavan yaptırdı. Hava limanı açılmadan önce Gülyalı ilçesinde 80 bin liraya satılan daireler 160 bin lirayı geçerken, metrekare fiyatı 100 lira civarında olan arsa birim satış fiyatı da 300 liraya kadar çıktı. Kent merkezi Altınordu ilçesinde hava limanı açılmadan önce 200 metrekare daire 200 bin lira civarındayken, hava limanı açıldıktan sonra 400 bin lirayı buldu. 200 liralık kiralık daire fiyatları da 350-500 liraya yükseldi" dedi.
 
-"Hedef Ordu'ya 1 milyon turist getirmek"
 
Bölgenin turizm açısından çeşitlendiğini ve sadece Ordu’ya gelen turist sayısının birkaç yıl içinde 1 milyonu bulacağını belirten Camadan, şunları söyledi:
 
"Turizmimizi çeşitlendiriyoruz. Karadeniz'de yayla turizmi, kış turizmi, macera turizmi, su sporları, sağlık turizmi, av turizmi gibi alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Son olarak Ordu Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu'nun belirli dönemlerde 50 kişilik gruplar halinde değişik Arap ülkelerinden basın mensuplarını ağırlaması bölge turizmine katkı sağlıyor. Karadenizli İş Adamları Derneği olarak turizm sektörünün çok boyutlu yapısının Ordu halkının yaşam standartlarını artıracağını, yeni iş imkânları oluşturacağını düşünmekteyiz."
 
(AA)