Avrupalı iki akaryakıt şirketi Total ve OMV Türkiye’den çıkmaya hazırlanırken, Koç Holding şirketlerinden OPET, Avrupa’ya açılmak için fırsat araştırıyor. İspanya’nın Barcelona takımında oynayan milli futbolcumuz Arda Turan ile iki reklam filmi içeren bir yıllık anlaşma imzalayan firma, İstanbul ve Barcelona’da çektiği ilk reklam filmi ile bu planın ilk sinyalini verdi. Reklam filminde Arda Turan, Barcelona’da OPET istasyonuna rastlıyor. Ancak ertesi gün istasyonu yerinde bulamıyor.

‘ORGANİK BÜYÜYECEĞİZ’

OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Avrupa’daki başarısı nedeniyle ünlü futbolcuyu seçtiklerini söyledi. Ağca “Avrupa’da bir satın almaya mı hazırlanıyorsunuz?’’ sorusuna ise henüz netleşen bir durum olmadığı yanıtını verdi. Ağca bu yıl organik büyümeye devam edeceklerini söyledi. OPET markası ve Arda Turan isminin birçok ortak özelliği olduğunu ifade eden Ağca “Hem OPET hem Arda Turan; genç, başarılı, çalışkan, yenilikçi, dinamik, çalışkan, enerjik, samimi, güler yüzlü, topluma duyarlı ve saygılı” diye konuştu.

Çekimlerinin bir kısmı Barcelona’da yapılan reklam filmi Arda Turan’ın da katılımıyla Barcelona’da tanıtıldı. Arda Turan’ın hem ülkesine hem de OPET’in hizmet anlayışına özlemi anlatılan reklam filminde OPET’in 16 yıldır sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi Temiz Tuvalet Kampanyası’na da vurgu yapıldı. Mayıs ayında yayınlanacak ikinci film ise Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Resmi Akaryakıt Tedarikçisi olan OPET’in Avrupa Kupası yolundaki Milli Takım’a destek mesajları içerecek.

'TÜRKİYE'DE 55 İSTASYON AÇACAĞIZ'

Ağca, ocak-şubat aylarında 17.7’lik pazar payını koruduklarını belirterek, ‘‘Sektörün hareketlilik yaşadığı 5 yıllık sözleşme yenileme süreci sonunda hem bayi sayımızı, hem de satış hacmimizi artırdık. Yılın ilk ayında 13 yeni istasyonu hizmete açtık Şubat sonu itibarıyla OPET’in istasyon sayısı 1021’e ulaştı’’ dedi. 2016’da pazar payını yüzde 18’in üzerine çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Ağca ‘’Mevcut ağımıza 55 yeni istasyon eklemeyi planlıyoruz” dedi.

'GÜNDE 1 MİLYON KİŞİ AĞIRLIYORUZ'

Cüneyt Ağca, 2016 yılının ilk iki ayını hedeflerine uygun olarak tamamladıklarını söyledi. İstasyon sayıları konusunda da bilgi veren Ağca, OPET ve Sunpet olarak iki markaları bulunduğunu kaydetti. Cüneyt Ağca, ‘’Halen 1021 OPET, 430 Sunpet istasyonu olmak üzere toplam 1451 bayi ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. İstasyonlarımızda günde yaklaşık 500 bin araç, 1 milyon kişiyi ağırlıyoruz” diye konuştu.

LONDRA VE BARCELONA'DA EV SAHİBİ OLMAK İSTİYOR

OPET’in reklam filminin tanıtımında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arda Turan yatırımları konusunda ipuçları verdi. Arda Turan, Opet ile işbirliği konusunda “Eğer sektörün bir Şampiyonlar Ligi olsaydı OPET yüzde yüz kupayı kaldırırdı” değerlendirmesinde bulundu. Anlaşmanın tutarı konusunda bilgi vermeyen Arda Turan “Bereket versin” demekle yetindi. Turan, İstanbul’da OPET istasyonu açmak için girişimde bulunduklarını, şirketin değerlendirmesini beklediklerini söyledi. Arda Turan, gayrimenkul yatırımlarına da devam edeceğini Barcelona ve Londra’dan ev almak istediğini aktardı. Turan yatırımlarını danışmanlarının yönettiğini belirterek “Ben sadece futbolcuyum” diye konuştu.

Naime Sert - haberturk