İSTANBUL, 3 Haziran () - MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda bu yıl ilk defa Savunma, Havacılık, Bilişim ve Enerji Sektörlerinin buluşacağı High Tech Port Projesi de yer alacak. 

MÜSİAD'ın 1993 yılından bu yana her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak gerçekleştirdiği MÜSİAD Uluslararası Fuarı 26-30 Kasım'da CNR Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, 15. Uluslararası Fuarı'nın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl 102 ülkeden 7 bin yabancı iş adamını fuarda buluşturmayı hedeflediklerini söyledi ve ekledi:

"Son yıllarda gelişen bilgi teknolojileri artık MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın da en önemli alanlarından biri oldu. Bu sene ilk defa, teknolojiye ve bilgi teknolojilerine verdiğimiz öneme haiz olarak High Tech Port konseptine müstakil bir hol ayırıyoruz. Son iki MÜSİAD fuarımızda Yeni Teknolojiler Sergisi adıyla gerçekleştirdiğimiz, teknoloji üretimi üzerine proje sahipleri ile firmaları bir araya getiren sergimiz, bu sene Türkiye'nin teknoloji üretim devlerini, proje sahiplerini ve yatırımcıları bir araya getirmek, onları yurtdışından gelen yabancı işadamları ile buluşturmak üzere bir High Tech Port fuarına dönüştürüldü."

(OSS)