İSTANBUL, 13 Haziran () - HSBC Gelişmekte Olan Avrupa ve Güney Afrika Bölgesi Baş Ekonomisti Dr. Murat Ülgen, Küresel Gelişmekte Olan Piyasalar Araştırma Başkanlığı’na getirildi.

Yeni görevine Haziran 2014 itibarıyla başlayan Murat Ülgen, HSBC’ye 2006 yılında Türkiye Baş Ekonomisti olarak katıldı. Murat Ülgen, 2009 yılında Gelişmekte olan Avrupa ve Güney Afrika Bölgesi Baş Ekonomisti olarak atandı.

HSBC’ye katılmadan önce de Londra ve İstanbul’da ekonomist ve stratejist olarak 15’ten fazla gelişmekte olan ekonominin sorumluluğunu yürüten Murat Ülgen, İstanbul’da iki üniversitede ekonomi ve uluslararası finans konularında dersler verdi.
 
HSBC Küresel Araştırma Genel Müdürü Stuart Parkinson, Dr. Ülgen’in yeni görevi ile ilgili olarak, "Dr. Murat Ülgen’in terfisi, HSBC Grubu’nun, gelişmekte olan piyasalar ile ilgili yüksek kaliteli araştırma ürünlerine verdiği önemi gösteriyor. Murat Ülgen bu atamayla birlikte, müşterilerimizin çok değer verdiği deneyimini ve birikimini, yeni sorumluluğuna da taşıyacak" dedi.