MERSİN'de 17 ülkeden 230 işadamının katıldığı Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu açıldı.
Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Mersin Şubesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle düzenlenen, iki gün sürecek olan Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu CNR Yenişehir Fuar Merkezi'nde açıldı. Açılış törenine katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, uluslararası ilişkilerin ekonomi bağlantılarının ve ticaretin sınır tanımadığı bir dünyada, ülkelerin zenginliğinin kurumların ve kentlerin gelişmesinin, kapasitelerini artırmalarıyla mümkün olacağını söyledi. Türkiye'nin dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğine işaret eden Güzeloğlu, "Her geçen gün rekabetin arttığı dünyada yeni pazarlar, yeni fırsatlar ve yeni bağlantılar üretmek zorundayız. Ülkemizin kapasitesini artırmak ve her geçen gün daha iyiye ulaşmak için şüphesiz bu doğrultuda çalışmak zorundayız. Bu açıdan baktığınız zaman ASİAD'ın bu çalışması kentimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamakta. Bu buluşmanın tarafları olarak 17 ülkeden bu kadar ciddi ve önemli katılımcıyı Mersin'de buluşturmak büyük bir başarı" dedi.
Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şerafettin Aşut ise 17 ülkeden birçok yabancı firmanın kente gelmesinin forumun önemini artırdığını, forumun bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını vurgulayarak, "Bu organizasyon tam anlamıyla bir uluslararası ticaret ve yatırım forumuna dönüştürmüştür. Bu fuarlar küresel rekabette biz de varız ve buradayız mesajıdır. Bu fuarlar, üretim, ihracat, istihdam ve ülke zenginliğinin bir parçası olma yolunda ilerlemenin bir gereğidir" diye konuştu.
ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz da Türkiye'deki iş adamlarını diğer ülkelerinin iş adamlarıyla buluşturmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.