MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, SETA tarafından yayımlanacak "Geçmişten Günümüze Kamu Maliyesi" analizinin tanıtım panelinde konuştu. panelin ardından Şimşek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yolsuzluklarla ilgili reformlara ilişkin bir soruya Şimşek, "Türkiye yolsuzlukla mücadele etmiştir. Daha kat edeceğimiz mesafe vardır. Şeffaflığı, hesap verilebilirliği arttıracak ülkemizi öngörülebilirliğini arttırarak yatırım açısından daha güvenli bir hale getirecek daha çok reform yapmak hükümetimizin en temel önceliğidir" şeklinde yanıt verdi. "SERMAYE HAREKETLERİNE HERHANGİ BİR KISITLAMA GELMEDİ"

MB'nın faiz oranlarını değerlendirmesi istenen Şimşek, "Sermaye hareketlerine herhangi bir kısıtlama gelmedi. MB'nın kredibilitesi çok önemli. Faizlerin süresi konusunda benim değerlendirme yapmam doğru olmaz. Biz reform yapmaya devam edeceğiz. Türkiye önemli kazananımlar elde etmiştir. Yatırım ortamını iyileştireceğiz. Son gelişmeleri bir fırsatı dönüştürmek durumundayız. Bu fırsatı heba edemeyiz. Daha çok reform yapacağız. Bizim A,B,C planımızda da reformlar esastır. Bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. İçerideki ve dışarıdaki yatırımcıların güveni önemlidir. Bu güven ortamını devam ettireceğiz" diye konuştu. "BELİRSİZLİĞİN BÜYÜMEYE YANSIMASI OLABİLİR"

Siyasi istikrarın çok güçlü şekilde devam edeceğine inandığını ifade eden Şimşek, "Bir belirsizlik yaşandı. Bunun büyümeye yansıması olabilir. Siyasi istikrarın çok güçlü şekilde devam edeceğine inanıyoruz. Mart sonunda bunun tescil edildiğine inşallah tanıklık edeceğiz. Son dönemdeki belirsizliğin yerini yatırımların arttığı bir döneme bıraktığını göreceğiz" dedi. (HT)