BURSA, () - BURSA merkezli faaliyet gösteren Marmarabirlik, üretici ortaklarından aldığı 40 bin ton ürünü toplam 128.5 milyon liralık bedelinden kalan yüzde 20'lik kısmı 28 Mart'ta ödeyecek. Marmarabirlik, üreticilerin banka hesaplarına toplam 20 milyon 625 bin lira aktaracak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün bedellerinin tamamının 28 Mart'ta ödenmiş olacağını ve bu ürün bedellerinin, bir kuruş dahi kredi kullanmaksızın birliğin özkaynaklarıyla yapıldığını, bunun yanı sıra ayrıca ortaklarına gübre, zirai ilaç dağıtımı yapıldığını kaydetti.
Asa, pazarlamaya büyük önem verdiklerini, satışların arttırılması için her türlü argümanların geliştirildiğini, yeni pazarlar araştırıldığını ve yapılan bu çalışmalar sonucu bu yılın Ocak, Şubat ve Mart aylarında toplam 8 bin tonluk ürün satışının gerçekleştiğini açıkladı. Ayrıca yurtiçinde yeni pazar arayışları ve yurtdışında etnik pazar dışında yeni çeşit ve damak tatları ile satışları arttırarak, 35 bin tonun üzerinde satış yapmayı hedeflediklerini söyledi.

ST(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)