BURSA, () - MARMARABİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, geçen yıl birliğin yüzde toplam 5 bin 400 ton ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, ülkeye 25 milyon dolar döviz girdisinin sağlandığını açıkladı. Asa, "Hedefimiz önümüzdeki yıllar içinde bu rakamı 30 milyon dolara çıkarmak" dedi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeni seçilen Hidamet Asa ve yönetim kurulu üyeleri, ilk toplantısını Avrupa'daki bayileriyle gerçekleştirdi. Almanya'da hafta sonu yapılan ve ticari faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıya Danimarka, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Almanya'da bulunan toplam 16 bayi temsilcisi katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yönetim kurulu olarak tam kadro katılmalarının, birliğin bayilere ve ihracata verdiği önemi bir kere daha gösterdiğini söyledi. Asa, bir süre önce Avrupa'da tek distribütörlük yerine çoklu bayilik sistemine geçtiklerini ve bunun sağladığı katkıyı kısa zamanda aldıklarını belirterek, "Ülkemize döviz girdisinin arttırılmasını, ortaklarımızın menfaatlerinin korunmasını ve daha fazla ürün alınmasını, bayilerimiz ile de ticaret hacmimizin daha da arttırılmasını hedefleyerek, Marmarabirlik'in büyümesini amaçlıyoruz" diye konuştu.
2013 - 2014 yılı ürün alımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Asa, bir yıllık sürede toplam 40 bin ton ve 130 milyon TL tutarında ürün alımı gerçekleştirildiğini dile getirdi. Asa, önceki yıllara göre tüm kalibrelerde dengeli bir stok yapısı oluştuğunu kaydetti. Ambalajlı zeytin satışında gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında bir rekora imza attıklarını da ifade eden Asa, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yurtiçinde geleneksel kanalda yüzde 20, ulusal zincirlerde yüzde 46, ihracatta yüzde 44, genel toplamda da yüzde 31 oranında artış ile 31 bin 500 ton hedefine ulaştık. Ambalajlı zeytin satışında da bir rekora imza atıldı. 1 Ocak 2013 ile 1 Ocak 2014 tarihleri arasında ise birliğimiz toplam 5 bin 400 ton ihracat gerçekleştirerek, ülkeye 25 milyon dolar döviz girdisi sağladı. Bu ihracatta tarihimizin en yüksek miktar ve tutarı. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu rakamı 30 milyon dolara çıkarmak. Kaldı ki, 2014 yılının ilk 5 ayında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artışla 14 bin ton satış gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Birliğimizin 2014 yıl sonu hedefi ise 6 bin ton ihracat. Geçen yıl ihracatta yakalamış olduğumuz yüzde 55 büyümeyi sürdürülebilir kıldığımız taktirde hedeflerimize ulaşmamız mümkün olacaktır. Görüldüğü üzere satış rakamları açısından parlak bir yıl geçirmiş bulunuyoruz."
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın konuşmasının ardından Avrupa bayi temsilcilerine Ar-Ge çalışmaları ve ürün yelpazesi hakkında da bilgiler verildi. Özellikle lansman çalışmaları devam eden yeni ürün zeytin çikolatası ile sabun çeşitlerinin kamuoyunda büyük ilgi gördüğü dile getirildi. Toplantı, sunum ve karşılıklı görüş alışverişleriyle sona erdi.

ST(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)