DENİZ Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi liderliğinde Almanya'nın Düsseldorf şehrinde 18-26 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 'Düsserdorg Yatçılık ve Dalış, Paris Denizcilik ve Kieler Woche Yatçılık Fuarları'na çıkartma yapan denizcilik sektörü temsilcileri, gördükleri ilgiden memnun kaldı.
Fuar heyetiyle birlikte 10 güne yakın Almanya'da temaslarda bulunan DTO Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, marina ve yat charter turlarının aşırı ilgi gördüğünü belirtti. Türkiye standının diğer ülke standlarına göre gözle görülür fark ortaya koyduğunu vurgulayan Kendiroğlu, “Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Avusturya gibi ülkelerden yüzbinlerce katılımcı vardı. Türkiye standları tıklım tıklım dolup taştı. Özellikle marinalarımız ve Gulet Mavi Tur diye adlandırılan yat charterlarına ilgi çok yüksekti" dedi.
Türkiye'den 18 firma ile 9 dalış şirketinin fuara katıldığını sözlerine ekleyen Kendiroğlu, “Antalya ve ilçeleri başta olmak üzere Türkiye'nin birçok marinası, gördüğü ilgiyle kalitesini gözler önüne serdi. Yabancılar marinalarımıza oldukça fazla ilgi gösteriyor. İlginin en önemli nedeniyse hizmette üst kalite ve ekonomik uygunluk. Bir diğer ayrıcalığımız ise yat destinasyonu üzerinde önemli bir noktada bulunmamız" diye konuştu.
Dalış standlarında da binlerce broşür dağıtılması, heyeti sevindirdi. 2014 sezonunun gerek yatçılık gerekse dalış turizmi yönünden zengin geçeceğine inandıklarını kaydeden Kendiroğlu, “Türkiye standı rakiplerini kıskandırdı. 2014 turizm sezonuna katıldığımız fuarların artı getireceğine inanıyoruz. Eksiklerimizi de görme imkanımız oldu. Bir dahaki yıl fuara daha güçlü hazırlanacağız. İlk girişimde bulunduk, gelecek yıl Türkiye standının yerini değiştiriyoruz" dedi. (FOTOĞRAFLI)