MALATYA'da kayısı üreticileri fiyatların istenilen seviyede olmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.
Malatya'nın Darende İlçesi Aşağıulupınar Beldesi'nde bir araya gelen çok sayıda kayısı üreticisi eylem yaparak yetkililere seslerini duyurmak istedi. Bir yıl boyunca büyük uğraşlar vererek yetiştirdikleri kayısının para etmediğini belirten üreticiler, kayısıda taban fiyatı olmadığı için mağdur olduklarını söyledi. Eylemciler adına konuşan Mehmet Gürbüz, kayısının Malatya ve bölgesinin önemli bir geçim kaynağı olduğunu belirterek, böylesine önemli bir ürünün değer kaybına uğraması ve maliyetinin altında satılmak zorunda kalınmasının kendilerini bir hayli zor duruma soktuğunu dile getirdi. Ülkeye ciddi bir döviz girdisi sağlayan kayısının üreticilerine sahip çıkılmasını ve desteklenmesini isteyen Gürbüz, tek geçim kaynakları olan kayısıya alternatif ürünler yetiştirdiklerini ancak bunun da bölgede sulama sorunu yüzünden olanaksız hale geldiğini söyledi.
Kayısıya taban fiyat istediklerini belirten Gürbüz, "Fırsatçılardan ve tüccarlardan kurtulmak istiyoruz. Kayısı olmadığı için gençlerimizin kahve köşelerine ve gurbet ellere mahkum olmasını istemiyoruz. Kayısıyı kaybettik, işsizlikten dolayı gençlerimizi de kaybetmeyelim. Hükümetimizden isteğimiz bu; dilenci gibi devletimize yük olmak değil emeğimizin karşılığını istiyoruz" dedi.
Yüzlerce üreticinin yaptığı eyleme Darende MHP İlçe Başkanı Hasan Şentürk de destek verdi. Üreticiler daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekerek eylemlerini sona erdirdi.